KuriózumMeglepő tanulmány: ebben az életkorban a legboldogabbak az emberek

Meglepő tanulmány: ebben az életkorban a legboldogabbak az emberek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szerinted melyik az az életkor, amikor a legboldogabb egy ember?

Meglepő tanulmány: ebben az életkorban a legboldogabbak az emberek

Húsz, harminc, vagy netán negyven évesen a legboldogabb az ember? A szakértők úgy gondolják, hogy a boldogság összefüggésben áll a bölcsességgel. És ki a bölcs ember? Hát nem egy huszonkét éves, hanem inkább az, aki már túl van az ötvenedik, hatvanadik életévén.

Egy 15 ezer ember bevonásával készült felmérésből, amelyben a szakértők a személyek fizikai, mentális és lelki egészségi állapotára voltak kíváncsiak, az derült ki, hogy a depresszióra leghajlamosabb korosztályt a húszas és harmincas éveikben járók jelentik, és ők szoronganak, stresszelnek a leginkább, ami azt jelenti, hogy bizony a fiatalság nem jár kéz a kézben a boldogsággal.

Dilip Jeste pszichiáter, a tanulmány egyik szerzője a The Time magazinnak úgy nyilatkozott, hogy az ötvenes, hatvanas éveikben járók azért boldogabbak, mert már tudják, hogy mire képesek, nem érdekli őket a konkurencia, a versengés, és az sem, hogy a legjobbak legyenek valamiben.

Érdekes módon a teszteken a hatvanas éveikben járók érték el a legmagasabb értékeket az önbizalom terén, és az életükről is sokkal stabilabban nyilatkoztak, mint a fiatalabb korosztály képviselői. Ezek az emberek tartósabb baráti kapcsolatokat tudhatnak magukénak, és mindent megtesznek azért, hogy a fiatal felnőtt gyerekeiket támogassák, hogy azok a saját lábukra állhassanak.

Szóval a tanulmány egyértelműen kimondja, hogy a legboldogabb időszak egy ember életében akkor következik be, mikor elérik a hatodik x-et.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek