KoktélMegjelent a Páncélinges Chi Kung című könyve

Megjelent a Páncélinges Chi Kung című könyve

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A napokban jelent meg a Lunarimpex Kiadó gondozásában Mantak Chia a Páncélinges Chi Kung című könyve. Chia mester bemutatja azt az ősi gyakorlatsort, amely megerősíti a belső szerveket, létrehozza a földenergia felvételéhez szükséges gyökereket, és egyesíti a fizikai, a mentális és a spirituális egészséget.

A kung azt jelenti, hogy „fegyelem”. A chi azt az energiát jelenti, amelyet a levegő oxigénjéből és semleges nitrogénjéből vonunk ki. A chi továbbá utal a Föld, a természet és a világegyetem alapvető finomenergiájára. Ebből eredően a chi kung olyan légző gyakorlat, amely megnöveli a testben a chi nyomását. A chi légzését a levegőnek a fizikai testből történő ki- és belélegzése révén tartjuk ellenőrzésünk alatt; a gyakorlás előrehaladtával egyre érzékenyebbek leszünk a chíre és megtanulunk dolgozni vele.

A chi kungot egyfajta benső aerobikként, azaz a szükséges oxigénmennyiség növelésének is fölfoghatjuk. A chi légnemű energiaként olyan levegő, gőz vagy benső nyomás, amely kifeszíti testet, és abban keringve védi belső szerveinket. A páncélinges chi kung része a szervek tisztító és erősítő gyakorlatoztatása. Modern életünkben fontos, hogy szerveink erősek és méregtelenítettek legyenek. A gyakorlat segít eltávolítani a szervekből a méreg- és hulladékanyagokat, lerakódásokat; és chívé alakítja az összekötő szövetek rétegei vagy burkai között elraktározódott zsírt.

A legtöbb emberben az energia szétszórtan, szaggatottan helyezkedik el testében, és elszökik a test különböző nyílásain keresztül. A páncélinges chi kung megtanítja ezeknek a testnyílásoknak a lezárását és a megőrzött energiának a köldök területére történő irányítását, ahol összecsomagoljuk és összepréseljük egy energialabdává, amelyet a test bármely részébe mozgathatunk.

Az olvasók megtudhatják, hogy a földenergiával összekapcsolódva hogyan vezethetik át a gravitációs és gyógyító erőt a csontszerkezetükön. Chia mester emellett megismerteti a testtartásokat, az izom-ín meridiánokat és a napi gyakorlatok kidolgozásához szükséges útmutatókat. Miután a gyakorlók megerősítették gyökereiket és érzékenységüket, a magasabb spirituális munkára összpontosíthatnak, ami csak hasznos lehet mindenki számára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek