KoktélMegjelent a Nyitott Akadémia új szerzeménye

Megjelent a Nyitott Akadémia új szerzeménye

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bagdy Emõke – F. Várkonyi Zsuzsa – Kádár Annamária – Orosz Katalin: Teljesebbé válni – Önfejlesztés, önmegvalósítás, önmeghaladás

Az ember természetes vágya, hogy kibontakoztassa magából lehetõségei maximumát, és minél teljesebb életet éljen. Önmegvalósító személyiségek példáiból láthatjuk, milyen határtalan távlatok állhatnak elõttünk, mi mindenre válhatunk képessé akár a nehéz, hátráltató körülmények dacára is.

Erik H. Erikson óta tudjuk, hogy születésünktõl halálunkig fejlõdünk, és ezen az úton minden szakasznak megvannak a maga sajátos feladatai és elkerülhetetlen krízisei. Ha ezeket a szakaszokat jól sikerül megoldanunk, akkor – minden problémával, nehézséggel együtt is – fokozatosan kiteljesedõ életpályát futhatunk be, békés, elégedett lezárással. Ha nem, akkor személyiségünk fejlődése megreked.

A pszichológia és a spiritualitás komoly segítséget jelenthet abban, hogy egy-egy elakadásunkból tovább tudjunk lépni, és önmagunk fejlesztése, megvalósítása, akár meghaladása révén elérjük azokat a céljainkat, amelyekért igazán érdemes élni – sõt, azokat a távlatokat is, amelyekrõl talán még nem is tudunk.

A kötetben a magyar pszichológia négy nagy hatású egyénisége, Bagdy Emőke, F. Várkonyi Zsuzsa, Kádár Annamária és Orosz Katalin ad ízelítõt ebbõl a hatalmas és hihetetlenül izgalmas témából.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek