KuriózumMeghalt a férfi, aki 20 évig virrasztott felesége sírjánál

Meghalt a férfi, aki 20 évig virrasztott felesége sírjánál

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az argentin származású amerikai Rocky Abalsamo az 1920-as évek végén betért egy Buenos Aires-i kávézóba, ahol felfigyelt egy a hátánál ülő asztaltársaságra. A lányok jókedvűen beszélgettek egymással, Rocky pedig akarva-akaratlanul fültanúja volt ennek.

2014-01-30

A férfi később elmondta, már ekkor tudta, hogy a Julia nevű lány a felesége lesz, és nem szalaszthatja el a lehetőséget, hogy megismerje. A férfi ezután kezdett udvarolni későbbi feleségének, és rá egy évre össze is házasodtak, egy fiúk és egy lányuk született.

A boldogság 1993-ig tartott, ekkor derült ki, hogy Julia komoly szívbetegségben szenved. A család a műtét mellett döntött, bízván abban, hogy ezzel meghosszabbítható az anya élete. Sajnálatos módon a műtét közben komplikációk léptek fel, és Julia meghalt.

Rocky nem tudta feldolgozni felesége elvesztését, egy pillanatra sem akarta egyedül hagyni, ezért kiköltözött hozzá a temetőbe. A férfi mindennap első volt a temetőkapuban, odasétált felesége sírjához, köszöntötte, és egy széken üldögélve töltötte az egész napot. Ételt, italt alig vett magához, napját a közös fényképek nézegetése és az emlékezés töltötte ki. Záráskor mogyorót szórt a sírra, hogy a mókusok vigyázzanak éjszaka a feleségére.

2005-ig mindennap a temetőben volt, ám ekkor a kisebbik gyermeke autóbalesetben életét vesztette. A férfi innen kezdve csak hetente-kéthetente ment a temetőbe, a lánya úgy vélte, ekkor döbbent rá, hogy az életet a szeretteink halála után is tovább kell folytatni. Rocky Abalsamo január 22-én, 97 évesen hunyt el. Utolsó kívánságának megfelelően felesége baljára temették, hogy úgy nyugodhassanak együtt, ahogy mindig sétáltak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek