KuriózumMeghalt a férfi, aki 20 évig virrasztott felesége sírjánál

Meghalt a férfi, aki 20 évig virrasztott felesége sírjánál

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az argentin származású amerikai Rocky Abalsamo az 1920-as évek végén betért egy Buenos Aires-i kávézóba, ahol felfigyelt egy a hátánál ülő asztaltársaságra. A lányok jókedvűen beszélgettek egymással, Rocky pedig akarva-akaratlanul fültanúja volt ennek.

2014-01-30

A férfi később elmondta, már ekkor tudta, hogy a Julia nevű lány a felesége lesz, és nem szalaszthatja el a lehetőséget, hogy megismerje. A férfi ezután kezdett udvarolni későbbi feleségének, és rá egy évre össze is házasodtak, egy fiúk és egy lányuk született.

A boldogság 1993-ig tartott, ekkor derült ki, hogy Julia komoly szívbetegségben szenved. A család a műtét mellett döntött, bízván abban, hogy ezzel meghosszabbítható az anya élete. Sajnálatos módon a műtét közben komplikációk léptek fel, és Julia meghalt.

Rocky nem tudta feldolgozni felesége elvesztését, egy pillanatra sem akarta egyedül hagyni, ezért kiköltözött hozzá a temetőbe. A férfi mindennap első volt a temetőkapuban, odasétált felesége sírjához, köszöntötte, és egy széken üldögélve töltötte az egész napot. Ételt, italt alig vett magához, napját a közös fényképek nézegetése és az emlékezés töltötte ki. Záráskor mogyorót szórt a sírra, hogy a mókusok vigyázzanak éjszaka a feleségére.

2005-ig mindennap a temetőben volt, ám ekkor a kisebbik gyermeke autóbalesetben életét vesztette. A férfi innen kezdve csak hetente-kéthetente ment a temetőbe, a lánya úgy vélte, ekkor döbbent rá, hogy az életet a szeretteink halála után is tovább kell folytatni. Rocky Abalsamo január 22-én, 97 évesen hunyt el. Utolsó kívánságának megfelelően felesége baljára temették, hogy úgy nyugodhassanak együtt, ahogy mindig sétáltak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek