Teljesen rendben van, ha szomorúnak érzed magadat, akár most, ebben a pillanatban. Nincs semmi baj azzal, ha bevallod magadnak, hogy nem vagy jól. Nem baj, ha nem mosolyogsz minden egyes nap minden egyes percében.

Bármennyire is szeretnénk az állandó optimizmus és boldogság állapotában lenni, a bánat fontos része az életünknek.

Körülvesznek bennünket az idézetek, amik arra buzdítanak, hogy boldogok legyünk, mintha ez olyan egyszerű volna, és egy gombnyomással elérhetnénk ezt az állapotot. És, bár egyes tapasztalatok azonnali boldogságot jelenthetnek, néha egészen egyszerűen szomorúak vagyunk – és ez teljesen rendben van így.

Rengeteg könyv, cikk, Instagram és Facebook bejegyzés foglalkozik azzal, hogy megtanítsa nekünk, hogy lehetnénk boldogok, de azt még mindig félünk kimondani, hogy néha egyszerűen szomorúak vagyunk. Pedig az igazság az, hogy mindannyian voltunk és leszünk is szomorúak – ez egy valós, fontos és értékes érzelem.

Az élet nehéz: folyamatos nehézség és küzdelem, néha könnyebb, néha nehezebb. Néhány nehézség csak a fejünkben létezik, mások valóságosak, traumatikus és hosszan tartó következményekkel járnak. De ilyen az élet – egyaránt érnek bennünket pozitív és negatív tapasztalatok, és időnként legyőzöttnek érezzük magunkat.

Ezért egyáltalán nem baj, ha néha szomorú vagy. A bánat segíthet teljes mértékben értékelni az érzéseidet, elfogadni azokat, és felszabadít: amikor sírsz, dühöngsz, elszomorodsz, átérzel mindent, amire éppen szükséged van. Jobb, ha megpróbálod megérteni az érzéseidet, mintha elterelnéd róluk a figyelmedet, és elrejtenéd őket.

Annak ellenére, amit mások mondanak, megengedheted magadnak, hogy néha szomorú légy. Mert a szomorúság átmeneti. Nem fogod mindig így érezni magadat, és az a legfontosabb, hogy mindig emlékezz erre. Ne félj segítséget kérni. Ne félj hagyni, hogy mások segítsenek újra mosolyt csalni az arcodra. És ne félj dolgozni a boldogságodon.

Bármilyen nehézségen túl tudod tenni magadat. Az idő mindent megold. Meglátod, leszel még boldog, hiszen ilyen az élet, és ezt jelenti embernek lenni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.