KoktélMegelégelte, hogy sáros az utca, egész nyáron utászként dolgozott a 7 éves...

Megelégelte, hogy sáros az utca, egész nyáron utászként dolgozott a 7 éves székely kisfiú

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bajna István egy 7 éves gyergyószentmiklósi kisfiú, aki a nyári vakáció alatt végig dolgozott – útépítőmunkásoknak segített az utcájukban és a környéken, mivel megelégelte a sáros utcákat.

Bajna Istvánnak az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor is köszöntet mondott, és egy ajándékcsomagot is átadott a kisfiúnak, ezzel hálálva meg szorgalmát.

István kapott egy elismerő oklevelet, egy hátizsákot, egy könyvet és egy Lego City útépítő játékot is, ami pedig a munkásokat illeti, jövőre is örömmel várják a segítségét, ha kedve van hozzá.

„Ő az igazi példa. Itt az ő kis városrészében segített, segíteni akart, úgyhogy István, köszönjük szépen” – mondta Kelemen Hunor a videóban, ami a Facebookra is felkerült.

István édesanyja, Angi Anikó a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy először nem támogatta a fia ötletét, és arra bíztatta, inkább pihenéssel, játékkal töltse a szünidőt, hiszen dolgozni még úgyis lesz épp elég ideje, de István hajthatatlan volt, és minden áron segíteni akart.

Megelégelte, hogy sáros az utca, egész nyáron utászként dolgozott a 7 éves székely kisfiú
Fotó: A család fotója

A munkások nagyon megszerették a kisfiút, aki mindenben a segítségükre volt, megtanították az aszfaltozás alapjaira, vele együtt fogyasztották el az ebédjüket a munkálatokhoz felállított barakkokban, sőt, történeteket meséltek neki, és néha egy kevés zsebpénzzel vagy üdítővel is megjutalmazták.

Persze István nem a jutalom fejében dolgozott, hanem azért, mert őszintén segíteni akart, édesanyja szavaival élve „a közösség és a közösségi munka lelkesítette.”

„István itthon is ilyen. Ha főzök, akkor főzni segít, ha a kertben dolgozok, akkor ott. Nagymamának fát vág, ha süteményt sütök, ő tölti meg krémmel. És ha azt látja, hogy a szomszédok az udvaron dolgoznak, szalad is, hogy segítsen. Nem tétlenkedik” – mondta István édesanyja a Maszol.ro portálnak.

István azt mondja, örül, hogy megtapasztalhatta, milyen az igazi, komoly munka, és ha felnő „házépítő vagy házfestő” szeretne lenni, de útépítéssel is szívesen foglalkozna.

A kisfiú valószínűleg 20 éves bátyjától is sokat tanulhatott, ami a szorgalmas, lelkiismeretes munkát illeti, idősebb testvére ugyanis víz-gázszerelőként dolgozik, tehát pontosan ismeri a kétkezi munka értékét.

István egyáltalán nem bánja, hogy munkával töltötte a szünidőt – bár elismeri, hogy a hőségben dolgozni sokszor nem volt könnyű – úgy érzi, sokat tanult a „munkás bácsiktól”, és saját szemével láthatta, hogy készül el egy út, milyen anyagok kerülnek az aszfalt alá, amit nem sok gyerek mondhat el magáról.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek