Napi LikeMásodpercek alatt dőlt rommá a sportoló nagy álma. Ami ezután történt mindenkit...

Másodpercek alatt dőlt rommá a sportoló nagy álma. Ami ezután történt mindenkit megdöbbentett – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

1992 augusztusában a barcelonai olimpián olyan dolog történt, mely azóta is példaértékű. A világ legjobbjai közül nyolcan 400 méteres síkfutás elődöntőjére készültek. Köztük Derek Redmond is, akinek azóta a nevét az egész világ ismeri, nem csak kiemelkedő teljesítményei miatt. Őt tartották az akkori olimpia legesélyesebb győztesének. Ám, sokszor nem minden úgy alakul, ahogy eltervezzük.

Athletics - Barcelona Olympics - Mens 400m

Derek az első futamot a legjobb eredménnyel teljesítette, majd a sprint 150-edik méterénél valami különleges történt. A férfi a földre esett. Akkora fájdalmak gyötörték, hogy nem tudott tovább menni. Elszakadt Derek combhajlító izma.

Ez egy sportolónál akár a teljes karrier végét is jelentheti, hiszen ez az egyik legfontosabb mozgatórugó. Derek óriási fájdalmakkal feküdt a földön, megérkeztek az orvosok, hogy hordágyon elvigyék, azonban a férfi nem engedte. Szólt, hogy folytatni szeretné a futást, nem hagyja abba.

Ekkor az egész nézőtér, vagyis 65.000 ember felállva tapsolt, és biztatta. Eközben a lelátón egy férfi emelkedett ki a tömegből, Derek édesapja, aki odament fiához. Derek a vállára támaszkodott, és így együttes erővel értek be a célba.

Derek megmutatta, hogy ő nem egy tökéletes élsportoló, ahogy kívülről látszik, ő is sebezhető. A rajongók meglátták benne az embert, és nem csak a legesélyesebb sportolót nézték, akitől elvárható az arany. Derek felállt, és megmutatta, hogy akkor győzöl igazán, ha soha nem adod fel a küzdelmeidet. Győztesnek nem születünk, hanem gondolataink tesznek azzá.

https://www.youtube.com/watch?v=wH8-Wz_gmDA#t=25

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek