KuriózumMars Reality Show - bizarr showbiznisz

Mars Reality Show – bizarr showbiznisz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Mars One névre keresztelt holland valóságshow húsvér önkénteseket küldene fel a Marsra, majd TV csatornán sugározná azok mindennapjait.

Mars-One-project

Nyilatkozatok szerint tíz éven belül megvalósul ez a valóságshow, mely keretein belül néhány csoport önkéntest küldenének a Vörös Bolygó felszínére, és életük hátralevő részét itt töltenék. Elméletileg az első csoport 2022-ben indulna, és a következő évben már sugározná is a show-t. Ettől számítva két évente gyarapodna a Mars kolonizálók csoportja, akik az eddigi tervek alapján sosem térnek majd vissza a Földre.

A csillagászati költségek természetesen komoly gondot jelentenek. A Curiosity marsjáró felküldése eleve 2,5 milliárd amerikai dollárba került a NASA-nak, és az előzetes kalkulációk szerint a Mars One minimum 56 milliárd dollárba kerül majd, mármint az első kör.

A Mars One Company máris megkezdte a bátor önkéntesek toborzását, és eddig mintegy 10.000 személy jelentkezett, több mint 100 országból, akik A-tól Z-ig mindenbe beleegyeztek, amit a szerződés kínál.

A társaság szerint ők lesznek majd azok, akik a történelem legnagyobb média eseményét tető alá hozzák. Ha az ütemezés jól sikerül, 2016-ban küldik majd fel a kommunikációt és sugárzást biztosító berendezéseket (műholdak), majd 2020-ban követi ezeket a főszereplők, a marsjárók és tartalékok odaszállítása.

“Az emberiség második legnagyobb lépése”, mondta Bas Landsdorp, a társaság elnöke, és a show ötletgazdája.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek