KuriózumMagyar apukák nyerték a dizájn Oscart

Magyar apukák nyerték a dizájn Oscart

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Két pécsi mérnök terméke, a játékos külsejű Nosiboo névre keresztelt orrszívó nyerte az orvosi kategóriában a Red Dot-díjat. A dizájnerek világában az Oscar-díjjal felérő kitüntetés büszke tulajdonosai belsőépítészek, és egy dizájncéget vezetnek.

asp_620_about_nosiboo

Elmondásuk szerint apaként mindketten megtapasztalták, hogy mennyi gonddal jár, hogy a kisgyerekek még nem tudják kifújni az orrukat. A szülők számos terméket kipróbáltak, de egyik típust sem találták megfelelőnek, kellőképpen hatékonynak.

asp_620_abra

asp_620_Family_01_JPG_980x640

Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt úgy találták, hogy a kézi orrszívók hatástalanok, a porszívós típusok nem elég szabályozhatók, nagyok és hangosak. Ezért gondolkodni kezdtek egy olyan eszköz tervezésén, ami gyermekbarát, kíméletes, hatékony és csendes.

A terméket két évig fejlesztették, a projektbe egy szakorvost, Dr. Hárságyi Erzsébet fül-orr-gégész és audiológus szakorvost is bevonták, a tervezést a Red Dot Design díjas Co&Co Communication végezte.

asp_620_Our-story_02_JPG_981x640

A Hosszú Gergely és Cosovan Tamás által tervezett kék és rózsaszín színben megvásárolható, mackó formájú Nosiboo valódi gyermekbarát termék lett, és fő vonzóereje, hogy könnyen kezelhető. Szívóereje optimálisan állítható, a szipka higiénikusan tisztítható, és rugalmas kialakításának köszönhetően nem okoz orrnyálkahártya-irritációt.

Forrás: red-dot-21.com
Képek: hu.nosiboo.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek