KoktélLetartoztatták a nagymamát, mert ételt osztogatott a hajléktalanoknak

Letartoztatták a nagymamát, mert ételt osztogatott a hajléktalanoknak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy volt étterem-tulajdonos, Norma Thornton imádott főzni, és boldog volt attól, ha valaki a főztjétől jobb kedvre derült. Amikor nyugdíjba vonult, felkérték, hogy hetente egyszer készítsen ételt hajléktalanoknak. Így új értelmet nyert az élete, lelkes volt, és nagyon örült, hogy rászorulókon segíthet.

Az idős hölgy, amikor elvállalta a segítséget, még nem gondolta, hogy önzetlen segítsége ilyen súlyos következményekkel járhat. A 78 éves Norma Thornton Bullhead Cityben a központi parkban osztotta szét az általa készített ebédet a rászorulók számára.

Imádta az önkéntes munkát, azonban 2022. márciusában olyan dolog történt, amire nem számított.

Fotó: YouTube

“Épp az utolsó adagokat szolgáltam fel, amikor két rendőr megállt az asztalom előtt, és arra kértek, üljek be a rendőrautóba. Azért tartóztattak le, mert megsértettem azt a törvényt, amely szerint tilos hajléktalanoknak nyilvános tereken ételt osztani” – mesélte Norma.

Norma kezdetben nem értette az egészet, azt gondolta, hogy biztos csak egy rossz tréfa áldozata, ezután sírva fakadt, és könyörgött, hogy engedjék el.

A történet hamar nyilvánosságra került, és a médián keresztül nagyon sokan Norma pártját fogták, voltak olyanok is, akik azt mondták, hogy kifizetik helyette a büntetést. Az ügynek azonban ezzel még korántsem volt vége.

Fotó: Twitter

A városi tanács szerint ugyanis, azzal, ha valaki a rászorulókat “táplálja”, az még csak hozzájárul a hajléktalanság térhódításához.

“Én csak a túlélésüket segítem. Nagyon dühít ez a típusú hozzáállás, úgy gondolom, hogy, akinek lehetősége van rá, támogassa a rászorulókat” – mondta Norma.

Végül ejtették a Norma elleni vádakat, és a jóindulatú embereknek köszönhetően lehetővé tették, hogy az idős hölgy templomokban, vagy magántulajdonban lévő helyiségekben továbbra is ételt oszthasson a hajléktalanoknak.

A gondoskodó nagymama sokat köszönhet az ügyvédjének, Suranja San-nak is, aki mindvégig kiállt mellette.

„A körülmények nem ideálisak, nincsenek asztalok, nincs fű, az emberek megkapják az ételt, és csak nekidőlnek egy kerítésnek. Amikor a parkban osztottam ételt, annak híre ment, és az emberek sokkal könnyebben eljutottak hozzám és az ételhez. Mindig is hittem abban, hogy ha bőségben élsz, azt meg kell osztanod másokkal” – vallotta az idős nő, aki továbbra sem tesz le küldetéséről.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek