KuriózumLenyűgöző 3D animáció készült a Mátyás-korabeli Budai Várról

Lenyűgöző 3D animáció készült a Mátyás-korabeli Budai Várról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Világszerte ismerik a Budai Várat, a Magyarországra látogató turisták egyik legkedveltebb célpontja a Duna fölé magasodó épületegyüttes, annak ellenére, hogy a második világháború bombázásai miatt hatalmas károk keletkeztek benne.

budai-var7

A vár Mátyás király uralkodása alatt érte el fénykorát, ám eddig csak a történészeknek és az építészeknek volt fogalmuk arról, hogyan is nézhetett ki a hajdani erődítmény. Mostantól azonban bárki megcsodálhatja a hajdani vár szépségét, ugyanis a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, és a vajdasági Szabadkai Főiskola hallgatói több mint egy év munkájával lenyűgöző 3D animációt készítettek az ötszáz évvel ezelőtti Budáról.

Az alkotók elmondása szerint azt szerették volna megmutatni, hogy milyen fejlett építészet jellemezte Buda várát. A munka során számos tanulmányt, könyvet és korabeli illusztrációt felhasználtak, de a vár eredeti formájáról továbbra is megoszlanak a vélemények.

budai-var1

budai-var2

budai-var3

budai-var4

budai-var6

Az alábbiakban egy másfél perces beharangozót láthatnak a filmből, amelyet 1500 forintért lehet megtekinteni a Nemzeti Táncszínház épületében. Reméljük hamarosan az interneten is elérhető lesz a lenyűgöző alkotás.

Forrás: urbanista.blog.hu

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek