HolotropikumSzakértőA Lelkidoki Válaszol: A férfiak vagy barátként tekintenek rám, vagy sehogy. Átnéznek...

A Lelkidoki Válaszol: A férfiak vagy barátként tekintenek rám, vagy sehogy. Átnéznek rajtam! Mit tegyek?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tisztelt Dr. Úr!

Nagy elkeseredettségemben írok Önnek, mert már nem tudom mitévő legyek. Lassan 35 éves leszek, és még mindig egyedülállóként élem az életem. Nőként rendezett és csinos vagyok, sok ismerősöm szerint kapós, de soha nem volt sikerem a férfiaknál. Valamiért a férfiak vagy barátként tekintettek rám, vagy sehogy, éppen ezért egyre visszahúzódottabb vagyok velük szemben, és azt érzem, hogy mindegyik csak azt az egy dolgot akarja, pedig én már komolyabban is megállapodnék, gyerekeket vállalnék.

Sokszor kétségbeesek, az élettől is elmegy a kedvem. Azt hinné az ember, hogy egy független, csinosnak mondható lányért odavannak a férfiak, de én ennek pont az ellenkezőjét látom, mit csinálok rosszul?

Min kellene Ön szerint változtatnom?

Üdvözlettel,
Elkeseredett nő

Kedves Elkeseredett Nő!

Engedd meg, hogy inkább nevezzelek „Boldogságra vágyó nőnek!” – és hogy soraimat közvetlenebb hangnemben folytathassam engedd meg, hogy Tegezzelek.

Azt kérdezed tőlem mit kellene változtatnod? Elsősorban azt, hogy a jövőben gondolataidban, érzéseidben többé már nem a keserűséggel azonosítod magad!

Azzá válunk amit önmagunkról gondolunk, és amit nap mint nap Önmagunkkal kapcsolatban megerősítünk.

Keserűséggel kezded és azzal is zárod a soraidat, ami így első látásra valóban egy olyan keretet adhat a hétköznapjaidnak, amelyben nehéz megtapasztalnod az élet édességét.

Őszintén melyik az a férfi aki egy megkeseredett társra vágyik?

Eljött az ideje hogy önmagadat a valós értékeid alapján kezd el értékelni különös tekintettel a női értékeidre, nőiességedre.

Még mielőtt arra várnál karba tett kézzel, hogy a herceg a fehér lovon elraboljon adj magadnak egy kis időt hogy elcsendesedj, akár egy kis relaxáció, meditáció kapcsán hunyd le a szemed és tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

1. Melyek azok a családi és női minták, amelyek meghatározzák mindazt, amit önmagadról, mint nő gondolsz? Ezekből mi az, ami számodra már idejét múlt, elavult és nem illeszthető a saját életedbe? Ha megtaláltad, engedd el és hagyd, hogy helyette új tapasztalatok jöjjenek.

2. Milyen a viszonyod a testeddel? Hogyan határozza meg ez férfiakhoz való viszonyodat? Mi az, ami ezekből negatív tapasztalat, vagy félelem és leblokkol?

Van egy kettősség a soraidban, amely nagyon szembetűnő. Egyrészt azt írod, hogy benned csak barátot látnak a férfiak, vagy sehogy nem tekintenek rád, másrészt pedig azt, hogy mindegyik férfi csak azt az egyet akarja.

Engedj meg több szabadságot, nyitottságot önmagadnak – testednek, lelkednek – ítéletmentesen és lelkiismeret furdalás nélkül.

Itt az ideje, hogy a női minőség egyik legalapvetőbb erőforrását aktiváld önmagadban a ”Yin” energia. Ez az, amely befogad, megenged, besimul, szemben az #akarom, #kell, #ketyeg a biológiai órám, #vénlánymaradok, #senkinek sem kellek helyett.

Érdemes lenne elmenni egy pár alkalmas lifecoaching, pszichoterápiás ülésre, hogy a szakember személyes találkozók alkalmával célzottan tudjon segíteni önmagad újra megtalálásában, életkedved és az élet zamatának a meghozatalában.

Meggyőződésem, hogy egy kis segítséggel megtalálod azokat a belső erőforrásokat, amelyek kibontják nőiességedet, bevonzzák azt a társat, akivel kölcsönösen szeretitek egymást és építhettek egy olyan jövőt, ahová egy kis lélek is szívesen jön mint közös gyereknek.

Dr. I. Zsolt stresszkezelési szakember, pszichiáter
Szakterület: pszichiátria, integratív medicina, holisztikus gyógyászat, pszichoszomatika

Elakadtál az életben? Nem találod a válaszokat a kérdéseidre? Egy jótanácsra van szükséged? Fordulj te is a Filantropikum szakemberéhez! Az általunk legjobbnak tartott kérdésekre ad majd választ a szakember. Leveledet az info(kukac)filantropikum.com címre várjuk!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek