LélektárLegyen csodás az ébredés

Legyen csodás az ébredés

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elsuhan arcod fölött egy érzés és mocorogni kezd a tudatod.

A tudatalattid és az álomvilág eddigi valósága szertefoszlik és egy új valóság főszereplője leszel ismét. Egy pillanatig még újra feltűnik az álom csábító íze, de tested már érzi létét és tétován a gondolatok napi súlya tölti el az elmét.

Minden reggel megéled ezt a megfoghatatlan érzést: “ébredés”. Egy pillanat az egész, de a felébredő gondolatok és érzések lavinaként hatnak ki az egész napodra.

Mit tehetünk, hogy kellemes legyen az ébredés?

1 . Kezd a napot a hála érzésével. Ezt kifejezheted egy ima formájába, de egy „ köszönöm hogy létezem” gondolat is szebbé varázsolhatja a napodat.

2. Légy optimista és mosolyogj. A mosoly majd visszatükröződik a nap minden pillanatában és minden ember szemében, akivel találkozol.

3. Lélegezz mélyeket és nyújtózkodj egy nagyot. Ez elősegíti az idegrendszer nyugodt aktiválását, visszatér izmaid tónusa és beindul a szervek oxigén ellátása. A hirtelen kiugrás az ágyból nem ad elég időt szervezetednek, hogy alkalmazkodni tudjon az új körülményekhez, ez szédüléshez, izomfeszüléshez vezet.

4. A klasszikus jótanács időtálló. Fogyassz egy nagy pohár szobahőmérsékletű vizet. Ez frissítő hatásán túl pótolja az éjszakai izzadás során elveszített vizet, és előkészíti a gyomorbél működését.

5. Az aranyat érő reggeli. Az étkezések egyik legfontosabbika. Ha egy túlterhelő napnak nézel elébe fogyassz vitaminban, rostokban, fehérjékben és szénhidrátokban gazdag reggelit. Így feltöltheted energia tartalékaidat egész napra.

6. A frissítő zuhany. Lemossa az arcodról az éjszaka nyomát és életet lehel a testedbe. A jobb hatás kedvéért ajánlott a skót típusú zuhany. A hideg-meleg váltózuhany beindítja a keringést, így az agy több vért és oxigént kap és egyre éberebb leszel.

7. Gondold át a napi tennivalóidat, és készíts listát a fontosabb feladataidról. Így jobb lesz az időbeosztásod és elkerülöd a fölösleges stresszt.

8. Útközben hallgass kellemes, de pezsdítő zenét. Ez jó reggeli léleksimogató.

9. Gondold át az álmaidat. Vannak tiszta álmok, amelyek szimbólumaival mindig üzennek neked. Adj egy kis időt, hogy megérjen benned az álom üzenete, és talán ez segít választ adni néhány megoldatlan élethelyzetedre.

10. Ha megérkeztél a munkahelyedre egy lendületes köszönéssel és mosollyal üdvözöld a többieket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek