KuriózumLegközelebb ha negatív gondolataid támadnának tedd fel magadnak ezt az 5 kérdést!

Legközelebb ha negatív gondolataid támadnának tedd fel magadnak ezt az 5 kérdést!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az életben sokszor előfordulhat az, hogy egy-egy nehéz helyzetben a gondolataink kicsúsznak az irányításunk alól és körbe-körbe cikázva, szüntelen nyugtalanítanak bennünket. Bizonyára hallottál már te is arról, hogy a gondolataink meghatározzák mindennapjainkat.

Legközelebb ha negatív gondolataid támadnának tedd fel magadnak ezt az 5 kérdést!

Az történik, ami a fejedben jár, ha pozitív gondolatokkal van tele a fejed, több mint valószínű jó dolgok várnak rád, viszont ha rossz, akkor ideje változtatni az életfelfogásodon! Ha legközelebb azon kapnád magad, hogy negatívan gondolkodsz, csak tedd fel magadban a következő kérdéseket, ezek majd segítenek másképp látni a helyzetet!

1. A gondolataid a valóságot tükrözik-e?

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy több ezer gondolatunk is születhet egy nap folyamán, melyek folyamatosan ismétlődnek. Hogy mit is jelent ez? Azt, hogy a legtöbbször mialatt gondolkozunk, tulajdonképpen visszaemlékszünk. Tehát annak érdekében, hogy pozitív gondolatokkal töltsük teli az elménket először meg kell szüntetnünk a negatívakat, és tudatosan koncentrálnunk kell, hogy csak a jókat hívjuk elő az emlékezetünkből. Így legközelebb ha támad egy gondolatod mindenképpen járj utána, hogy a valóságot tükrözi-e!

Például, ha azt gondolod, hogy képtelen vagy kommunikálni az emberekkel, akkor vedd számba a kapcsolataidat, hiszen a kapcsolatok beszélgetéssel születnek, tehát képes vagy a kommunikációra! Ilyen egyszerű, csak el kell döntened, hogy az a gondolat igaz, vagy hamis és ha hamis gyorsan ki is iktathatod.

2. A gondolataim erőt adnak, vagy inkább elszívják azt?

Annak kell utánajárj, hogy a gondolataid pozitívan segítenek-e előre a céljaid elérésében, vagy visszatartanak és kétségek között hagynak. A gondolatok kapuként szolgálnak az életünk céljainak megvalósításában, szóval energiával kell feltöltsenek bennünket.

3. A tapasztalataimat miként tudom a javamra fordítani?

Minden élettapasztalat egy-egy leckeként szolgál, így a legközelebbit, legyen az akár jó vagy rossz tapasztalat, vizsgáld meg és tanulj belőle. Még a legnehezebb élethelyzet is jobb emberré változtathat, ha hagyjuk. Csupán mindenben meg kell látnunk a pozitívumot.

4. Mi az a rossz szokásom, amiről le tudnék mondani, annak érdekében, hogy több pozitív gondolatok születhessen?

Ilyen típusú rossz szokása mindenkinek van, csupán rá kell jönnünk és meg kell próbálnunk kiiktatni a mindennapjainkból. Úgy érzed, hogy csak alkohollal és drogokkal vagy képes túlélni a hétköznapokat? Vagy evésbe fojtod a bánatod? Vagy a körülötted lévő emberekre zúdítod a bánatod? Ha sikerül elhagyni az effajta negatív szokásokat hihetetlenül fejlődhetünk.

5. Valami olyan elől menekülök, amit ki kellene mondani és felvállalni?

Vannak az életedben olyan sötét kis titkok, amiket folyton a szőnyeg alá söpörsz és sosem beszélsz róla, még magad előtt sem? Vess véget ennek, beszéld ki magadból, és keress rá megoldást. Ha folyton csak kerülgeted a problémáidat örökre a rabja maradhatsz, ráadásul maguktól meg sem fognak oldódni.

Mindezeket együttvéve törekedj arra, hogy az utadba kerülő nehézségekre megoldást találj, és ne feledd, mindenből tanulhatsz, csak pozitívan szemléld az eseményeket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek