KuriózumKöveket eszik egy angliai nő

Köveket eszik egy angliai nő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bár az idomai azt sejtetik, hogy jól él az angliai hölgy, mégis furcsa hobbinak hódol. Szabad idejében guszta köveket gyűjt, apróra töri, majd jó étvággyal felfalja őket. A gond akkor kezdődött, amikor mohóságból annyi követ evett, amennyit szervezete már nem tudott feldolgozni.

Teresa Widener amikor padlón érzi magát, nem csokoládé után kutat lakásában, hanem előre gyűjtött köveit zúzza apróra, és azokból csemegézik. A 45 éves hölgy mai napig jó egészségnek örvend, nem panaszkodik egészségügyi gondokra, és pontosan vezeti, hogy mennyi követ fogyasztott el. Elmondása szerint az utóbbi 20 évben 1,360 kg, azaz 1,3 tonna követ zabált fel minden komolyabb komplikáció nélkül.

„Az utóbbi években kevesebb követ fogyasztok a férjem, Jim kérésére, de vannak nehéz napok, és ilyenkor csak a kövekben találok vigaszt” – mondta Teresa, akinek férje azt is hozzátette, hogy a kövek gyűjtését mindig egybekötik egy romantikus sétával, ahol közösen válogatják a formásabbnál formásabb darabokat.

Teresa nem hétköznapi vonzódása a kövekhez valószínűleg egy olyan betegség hordaléka, amely folytán az ember szeret furcsa dolgokat elfogyasztani. Az állatok, mint például a farkas, vagy a teknősbéka, rendszeresen fogyasztanak kisebb köveket emésztésük serkentése végett (vagy teljesen véletlenül), de a két szervezet, emberi és állati, nem egyezik annyira, hogy minderre legyinteni lehessen.

Az orvosok rég óta arra kérik a hölgyet, hogy minél hamarabb hagyjon fel a fura szokásával, mert a kor előre haladtával olyan súlyos emésztésbeli problémák, urológiai problémák üthetik fel a fejüket, amik miatt akár életét is vesztheti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek