HolotropikumKorai öregedés jelei

Korai öregedés jelei

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az öregedés egy elkerülhetetlen folyamat. Azonban a korai öregedés nem a természetes rend velejárója.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Íme, pár jel, amikre nem árt, ha figyelsz:

1. Több ránc éktelenkedik arcodon a kelleténél

Az arcon található zsírszövet nagyon fontos szerepet tölt be, ugyanis kevés zsírszövet elvesztése is szemmel látható ráncosodást okozhat. Nem véletlen, hogy a teltebb arcúak sokkal fiatalabbnak néznek ki, mint a sovány, karcsú alkatúak. Ezért ebben az esetben nem a legelőnyösebb a nagyon sovány arc.

2. Lankadt szemhéjak

Sok minden, beleértve a zöld hályog kezelésére alkalmazott szer okozhat lankadt szemhéjakat. Az idő múlásával a szemhéjak függesztő izmai meggyengülnek és lazává válnak, aminek hatására csüngő szemhájak alakulnak ki. A lerakódó zsír pedig szem alatti táskát alakíthat ki. Sajnos ezt csak műtéti beavatkozással lehet korrigálni.

3. Vörös szem

A duzzadt, tágult erek okozzák a szemek vörösségét, csak úgy, mint időskorban. Azonban a kevés alvás és a naphosszat tartó számítógép előtti munka vörös szemeket okoz. Ezen könnyen, egy 10 perces hideg borogatással segíthetünk.

4. Gyengülő hallás

Sok szakértő úgy gondolja a hallásvesztés az egyik legfontosabb tünete a korai öregedésnek. Ez lehet a tünete a korai demenciának és Alzheimer-kórnak. Ha a hallás csökkenését tapasztalják, orvoshoz kell fordulni.

5. Ébredéskor száraz-száj érzés

Az öregedés egyik tünete a szájszárazság. Sok egyéb anyag is korai szájszárazságot okozhat, mint a dohányzás, gyógyszerek, idegkárosodás. A koffeinbevitel csökkentésével, egy-két korty vízzel csökkenteni lehet a kellemetlen tüneteket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek