KoktélKönyvajánló: Tyúk vagy a tojás?

Könyvajánló: Tyúk vagy a tojás?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Klasszikusnak ható kérdés, de akit érdekel az evolúció és teremtés körüli vita által szült irodalom, friss információ, az már tudja a választ: a tyúk. Könyvajánlónk Harun Yahya: Az evolúciós csalás könyvével foglalkozik.

Harun Yahya: Az evolúciós csalás (1997, magyar fordítás 2006)

az-evolucios-csalasHithű iszlám írónk, Adnan Oktar, aki Harun Yahya álnéven publikált eddig több mint 250 művet, az evolúció és teremtés közötti vita egyik legfontosabb írója. A Darwinizmust, Neodarwinizmust, Evolúcionizmust részletesen, behatóan tanulmányozó író legfontosabb műve olyan hatással volt rám, amit így fogalmaznék: addig olvastam a témában, amíg hívő nem lettem.

Mielőtt nekifogtam volna nem gondoltam, hogy számomra is ennyire érhetően képes felvázolni a sokszor oly nagy, vaskos, átláthatatlan témának tűnő jelenséget, melyben 1,5 évszázada futnak egymásnak a tudósok csatarendbe állított érvei.

A könyv erősségei

Higgadt, részletes, és világos okfejtés folytán tárja fel előbb a darwinizmus és alfajai anatómiáját, dogmáik rendszerét és tudományos alátámasztásait, majd miután ezek már az olvasó számára is elég világosak, szerre cáfolni kezdi, rengeteg tényt felhasználva ateista, darwinista, evolúcionista tudósok munkásságából. A darwinizmust támogató tudósok vallomásai a kérdések megválaszolásának lehetetlenségéről olyan feszítő erőt adnak, amelytől majd kiesik a kezünkből a könyv. A témában avatatlan személyek számára ez nem csupán egy vita, de sokkal inkább A VITA teljes leírása, születésétől egészen a XX. századig. Egyszerre tanító és okfeltáró is.

Egyetlen általam tapasztalt gyengesége, ha nevezhetjük annak a téma ellenére, hogy az Istenközpontúság a szigorú iszlám vallás hatására szerves részt hasít magának a könyvből. Mondhatjuk azt is, hogy túl sokszor emlegetik a Teremtő Atyát, ezzel pedig némileg visszavetik a könyv tudományos értékét – szerintem. Ennek ellenére csordultig van cáfolt és cáfolhatatlan tudományos eredményekkel, kutatásokkal, melyek engem egy időre meggyőztek a teremtés szükségéről, az evolúció sántaságáról.

Példának okáért Yahya – ugyan nem konkrétan – a tyúk és tojás kérdésével is foglalkozik, és ajánlott már csak e klasszikus kérdés érdekében elolvasnunk a könyvet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek