Napi LikeKönnyekig hatódott a közönség a homokrajzoló művész alkotásán

Könnyekig hatódott a közönség a homokrajzoló művész alkotásán

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kseniya Simonova ukrán homokrajzoló művész még 2009-ben nyerte meg a Csillag születik ukrajnai versenyét. Az akkor 25 éves művésznő zenei aláfestés mellett puszta kézzel, üveglapra szórt homokkal rajzolta meg hazája náci megszállásának történetét.

homokrajz

Kseniya egy parkban ülő szerelmes pár rajzolásával indít, akiket kéz a kézben ábrázol, majd hirtelen megváltozik a zene, összekuszálódnak a vonalak, és megjelennek az ellenséges repülőgépek az égen. A következő pillanatban már búcsúznak egymástól a fiatalok, a szomorúság tapintható, hisz a fiúnak háborúba kell mennie, de a megfogant gyermek egyben reménykeltő is.

Még mielőtt az Ismeretlen Katona emlékművét formázná meg az alkotót, egy pillanatra visszatér a háború egy meggyötört arcú özvegy személyében. A finálé a legmegrázóbb, ahol egy anyát láthatunk a fiával, akik egy ablakok mögül búcsúzó férfit néznek.

A nagy honvédő háború, ahogy Ukrajnában nevezik a második világháborút rengeteg emberáldozatot követelt, Ukrajna lakosságának közel egynegyede veszett oda.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek