Az anya kómában volt, de eleredtek a könnyei, amikor először és utoljára a karjában tarthatta az újszülött hármasikreit!

Kómában feküdt az édesanya, de eleredtek a könnyei, amikor először és utoljára karjaiban tarthatta újszülött hármasikreit!

A chicagói Charlie Whitmer és felesége, Kathryn hihetetlenül boldogok voltak, amikor megszülettek a hármasikreik, azonban örömük nem tartott sokáig, amikor az orvosok szomorú hírt közöltek velük, Kathrynnek agyvérzése van.

Charlie és Kathryn 2013-ban ismerkedett meg, 2016-ban összeházasodtak, majd 2017 karácsony másnapján megtudták, hogy Kathryn terhes. A várandósság alatt nem voltak komplikációk, azonban a 27. héten Kathryn iszonyatos fejfájásra ébredt.

“A váróteremben voltam, valaki kijött, és azt mondta, hogy a feleségemnek súlyos agyvérzése volt. Akkor még semmit sem tudtam arról, mit jelent az agyvérzés. Gyógyszeres kezelést kapott, és drénereket vezettek az agyába, hogy csökkentség a duzzanatot, miközben a babák szépen tovább fejlődtek a pocakjában” – emlékezett vissza Charlie.

2018. június 4-én megszülettek a hármasikrek, akiket egyből inkubátorba tettek, annál is inkább, hogy édesanyjuk állapota nagyon gyorsan romlani kezdett.

“Ismét ugyanabban a váróteremben voltam, és arra gondoltam, mi a fene folyik itt? Az egész családom az intenzív osztályon van. Mind a négyen meghalhatnak. Aztán úgy döntöttem, bármi történjék is, ha Kathryn életben marad, végig tudom csinálni” – mondta a férj.

Két nappal a babák születése után Kathryn fejfájása visszatért, ezért sürgősen agyműtétet hajtottak végre rajta. Azonban Kathryn sajnos soha többé nem ébredt fel a műtét után. Mielőtt agyhalottnak nyilvánították volna, a hármasikreket anyjuk eszméletlen karjaiba helyezték. Ekkor csoda történt: Kathryn elkezdett könnyezni.

“Orvosilag ezt nem tudjuk megmagyarázni. Bent voltam a szobában, nagyon szívszorító volt” – mondta Dr. Kim, Kathryn neurológusa. “Bár Kathryn eszméletlenül feküdt, halálközeli állapotban, ez még nem jelenti azt, hogy nem érezhette a babák szívverését” – mondta Dr. Kim. Ez a pillanat volt az első és utolsó alkalom, amikor Kathryn érezhette a babáit.

Kathryn 2018. június 8-án hunyt el, és szervadományozás révén hat ember életét mentette meg.

“Három csodálatos babának adott életet. A feleségem mindig azt mondta, ő csak akkor boldog, ha a körülötte lévő emberek boldogok. Megtanított, hogy mondjak “igen”-t az emberek segítségére, és, hogy minél több embert engedjek be az életembe” – mondta Charlie.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.