KuriózumKizárólag folyadékon él egy indiai nő

Kizárólag folyadékon él egy indiai nő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 25 éves indiai Manju Dharra képtelen szilárd ételt enni, mert azonnal kihányja, ezért az Új-Delhiben élő nő naponta 4-5 liter tejet, vizet és fogyasztó teát iszik.

Manju Dharra a nyelőcsőizmok mozgászavarában, achalasiában szenved. A betegség lényege a nyelőcső ismeretlen eredetű mozgászavara, amelynek során a jellegzetes előrehaladó, hullámszerű (perisztaltikus) mozgás a nyelőcsőben zavart szenved, és az alsó nyelőcsőzárógyűrű, a tardia nem tud ellazulni. Ezáltal a táplálék nem képes a gyomorba jutni, a nyelőcsőben hosszú ideig időzik vagy egyáltalán nem jut tovább. Ezt az állapotot a vegetatív idegrendszer sejtjeinek és a nyelőcsövet is beidegző ideg rostjainak pusztulása váltja ki.

” Mindössze folyadékokon él, rossz ránézni. Ha bármilyen szilárd ételt visz be a szervezetébe, akkor az rögtön ki is jön. Az a legrosszabb, hogy még az ételek látványától is rosszul lesz!” – mondta a nő édesanyja.

Manju Dharra már a keményebb fizikai munkától is hasi fájdalmakra panaszkodik, ezért nem dolgozik, otthon vezeti a háztartás. Az édesanyja kezdetben azt hitte, hogy a lánya válogatós, ám később már orvoshoz kellett menniük. Mivel műtéteket nem engedhetnek meg maguknak, ezért teheneket vásároltak, hogy legyen elegendő mennyiségű tej a napi táplálékhoz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek