BlogKínok között halt meg a gyilkosságért elítélt rab a kivégzésén! Emberi mulasztás...

Kínok között halt meg a gyilkosságért elítélt rab a kivégzésén! Emberi mulasztás vagy a sors keze?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Clayton Lockettet gyilkosságért ítélték el és halálbüntetést kapott. A kivégzés végrehajtását az Oklahomai McAlester börtönben hajtották végre április 29.-én este, a világot pedig bejárta a hír.

A kivégzés egy letális injekcióval történt, amely egy eddig nem tesztelt koktélt tartalmazott (midazolam , vecuronium bromid, letális dózisú potassium chloride). Az események nem forgatókönyv szerint zajlottak, hiszen az injekció beadása után az nem a megfelelő módon hatott.

A vádlott 6.23-kor kapta az első injekciót és a halált az orvos szakértők csak 43 perccel azután állapították meg infarktus diagnózissal. A vádlott hosszasan szenvedett, majd eszméletét vesztette, rángógörcsei voltak, kínok között halt meg, annak ellenére, hogy a letális injekció a normális körülmények között kíméletesen és percek alatt hat.

Nemcsak az amerikai, hanem a világsajtót is megrázta az ügy. Az eset orvosi, etikai kérdéseket vet fel. Van joga embernek ítélkezni élet és halál fölött? És ha mégis jogot formálnak erre és megteszik, marad annyi joga az elítéltnek, hogy méltósággal haljon meg?

Tágítva a gondolatkört talán ez az eset nem más, mint egy példája a karmának és a gyilkosság által okozott szenvedést az elkövetőnek is meg kellett tapasztalnia. A kérdés nyitott marad, de egy biztos, míg világ a világ, és míg emberek vagyunk a tetteinkért felelősséget kell vállalnunk, nemcsak egy hatóság ítélőszéke előtt, hanem egy magasabb Univerzális rend előtt is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek