Napi LikeKihalófélben van a társalgás! Inkább a telefonon pötyögünk, minthogy beszélgetnénk

Kihalófélben van a társalgás! Inkább a telefonon pötyögünk, minthogy beszélgetnénk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy angol fotós olyan embereket kezdett fényképezni, akik hosszú perceken keresztül csak az okostelefonjukat bámulják, és még egy szót sem szólnak a mellettük ülőhöz, aki nagy valószínűséggel ugyanazt csinálja, mint ők: pötyög.

kommunikacio

A technológia térhódításával az emberi kapcsolatok egyre inkább elsatnyulnak. Ezeket a pillanatokat igyekszik megörökíteni Babycakes Romero londoni fotóművész, aki szerint az okostelefonok egyszerűen megölik az igazi emberi beszélgetéseket, vagy legalábbis nagyban korlátozzák azt.

„Sokszor azt figyeltem meg, hogy egy kínosabb szituációban, amikor már nincs miről beszélgetni, mindenki egyszerűen előkapja a készülékét és elkezd pötyögni” – meséli a fotós.

Ez azért érdekes, mert a mobiltelefonok éppen a kommunikációt hivatottak megkönnyíteni, és ez egyrészt sikerült is, hiszen szinte bárki, bármikor elérhető, de a valódi szemtől-szembeni beszélgetések ezzel egyre inkább háttérbe szorulnak és az emberek ma talán magányosabbnak érezhetik magukat, mint bármikor.

Romero alkotásai mind igaziak, egyik kép sem beállított, megszerkesztett. A felvételeken nagyon sokszor láthatunk két egymás mellett ülő, mégis nagyon unatkozó személyeket. És te hányszor vagy hasonló helyzetben?

kommunikacio2

kommunikacio3

kommunikacio4

kommunikacio5

kommunikacio6

kommunikacio7

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek