KuriózumKiderült, hogy a második gyermek rakoncátlanabb, mint az első - És a...

Kiderült, hogy a második gyermek rakoncátlanabb, mint az első – És a szülők egyetértenek ebben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kutatások alapján bebizonyították, hogy a második gyermek rakoncátlanabb, mint az első!

A második gyerek általában lázadóbb, huncutabb, több odafigyelést igényel, mint az elsőszülött! A legújabb kutatások pedig még inkább alátámasztották ezt a tényt, mely szerint a második gyerek nehezebben kezelhető, főleg, ha fiú.

2005-ben a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem kutatóinak egy csoportja, Dr. E. Black vezetésével egy olyan tanulmányt publikált, amelynek eredményei igencsak váratlanok voltak.

A kutatások alapján kiderült, hogy a másodszülött gyermekek általában kevésbé voltak sikeresek az iskolában és a munkában, mint idősebb testvéreik. Ez a felfedezés azért is volt nagyon meglepő, mert az elemzett gyerekek olyan családokból kerültek ki, ahol a szülők egyenlő oktatási lehetőségeket biztosítottak gyermekeik számára.

A kutatások alapján kiderült, hogy a második gyermeknek 40%-kal nagyobb valószínűséggel adódnak problémái a szabályok betartásával, mint az idősebb testvéreinek.

Mindez nem az esetleges hátrányos iskolai helyzetből, vagy egészségügyi problémákból adódik, hanem a születési sorrenddel magyarázható. A második gyereket ugyanis már sokkal lazábban kezelik a szülők, nem csinálnak olyan nagy problémát belőle, és a szabályokat is csökkentik.

“Az elsőszülött példaképei a szülei, vagyis a felnőttek, a másodszülött példaképe, akit mindenáron utánozni akar, egy infantilis 2-3 éves” – mondják a szakértők.

Érdemes nagyobb figyelmet fordítani a másodszülöttre, időnként ellenőrizni kell annak érdekében, hogy ne legyen belőle kezelhetetlen gyermek. Ne korlátozzuk túlságosan, hagyjuk, hogy önmaga legyen, csupán próbáljuk a megfelelő irányba terelni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek