KuriózumKiderült, ha a párod előtt mersz szellenteni tartós lesz a kapcsolatotok

Kiderült, ha a párod előtt mersz szellenteni tartós lesz a kapcsolatotok

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tartós párkapcsolat titka az egymás előtti szellentés felvállalása? Törjétek meg a tabukat és éljetek kényelmesen egymás mellett!

Kiderült, ha a párod előtt mersz szellenteni tartós lesz a kapcsolatotok

Leah Decesare, a nemrégiben publikált Naked Parenting, azaz „Meztelen Nevelés” szerzője olyan mélységekig belemerül a házasélet és a gyereknevelés mindennapjaiba, hogy a tabutémák feszegetése is központi helyre kerülnek. És ha már a társas élet mindennapjairól beszélgetünk, akkor milyen szerepet tölthet be a párkapcsolatokban az egymás előtt történő szellentés? Miért kezeljük azt tabuként?

Az állatvilág, csakúgy, mint az ember táplálkozás révén nyeri az élethez szükséges energiát. A gyomorban emésztési folyamatok tömkelege bontja le, dolgozza fel az elfogyasztott élelmet, amelyből később energiát kapunk. Ám az emésztési folyamatok gáztermelődéssel járnak, amelynek előbb-utóbb távoznia kell a szervezetből – szellentés formájában. Ez egy teljesen normális jelenség, sőt, onnan tudhatjuk, hogy emésztőrendszerünk megfelelően működik, hogy a nap folyamán többet is szellentünk. A szellentés kellemetlen szagát viszont több kemikália is meghatározhatja, attól függően, hogy milyen táplálékot fogyasztottunk, vagy van-e ételallergiánk.

Ezért is olyan furcsa, hogy évtizedeken át, az emberek tabuként tekintenek a szellentésre. Természetesen egy fontos találkozó vagy bármilyen hivatalos esemény során mindenki megpróbálja türtőztetni magát, de ezt a saját otthonunkban, a párunk előtt is meg kell tennünk?

Leah Decease könyvében pont a szellentéshez társított negatív sztereotípiák ellen vallott, ugyanis elmondása szerint az akkori barátjával (ma már férjével) egy újabb szintre jutott a kapcsolatuk, amikor Leah nőként szellenteni mert párja előtt.

„Állítólag azután sokkal közelebb érzett magához mint valaha, és akkor először azt érezte, hogy el akar venni.” – mondta Leah.

Ettől a ponttól mindkét fél számára sokkal kényelmesebbé vált az együttélés, mert nem kellett feszengeniük, hogy vajon a másik fél hogyan reagál, ha becsúszik egy szellentés.

Leah Decesare szerint azok a párok, akik felmerik ezt vállalni egymás előtt sokkal őszintébbek, nyíltabbak és elfogadóbbak egymás iránt. Szóval egy idő után érdemes megtörni a jeget és felvállalni a kényesebb témákat is, hiszen a célotok az, hogy kényelmesen éljetek egymás mellett!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek