HolotropikumA szakemberek szerint ezért nem ajánlott visszatartani a szellentést

A szakemberek szerint ezért nem ajánlott visszatartani a szellentést

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ahogy mindenki elvégzi a kisebb-nagyobb dolgát, úgy szellentenek az emberek nap mint nap, ez egy természetes folyamat, mégha nem is szeretünk róla beszélni, netán szégyenkezünk, ha véletlenül kicsúszik egy kellemetlen hang.

A szakemberek szerint ezért nem ajánlott visszatartani a szellentést

A bélrendszerben keletkező gázképződések természetes emésztési folyamatoknak tekinthetők, amelyeknek utat kell engedni, ez nagyon fontos, mert hiszen összefüggésben van az egészséggel.

De mik is azok a bélgázok?

A Cleveland Clinic vizsgálatai szerint a bélgáz nem egyéb, mint az emésztésen dolgozó jótékony baktériumok lebontási terméke, amelyek természetesen akkor keletkeznek nagyobb mennyiségben, mikor valaki elfogyasztott egy kiadós ételkülönlegességet, ami például babot, káposztát, kelbimbót, brokkolit, vagy különböző gabonaféléket tartalmazott.

Egy átlagember naponta 14-23 alkalommal szellent, és kevesen tudják azt, hogy nem csak a végbélen keresztül távozik az emésztés során kialakuló gázmassza, a böfögés is tulajdonképpen ugyanaz a folyamat. Igen, a szánkon keresztül is szellentünk.

Ezt már olvastad? Ne tartsd magadban: 4 ok, amiért egészséges a pukizás

A szakemberek szerint semmiképp nem ajánlott bent tartani a szellentést, mert az egészségtelen, és a gáz úgyis utat fog találni magának valahol. Ezért ha szellentenünk kell, próbáljunk kimenni a mosdóba, vagy olyan helyre, ahol nincs senki, és ott intézzük el a dolgot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek