KuriózumKiakadt az Untold fesztivál igazgatója: bezzeg a csíksomlyói búcsún tízezrek vehettek részt

Kiakadt az Untold fesztivál igazgatója: bezzeg a csíksomlyói búcsún tízezrek vehettek részt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kiakadt az Untold fesztivál kommunikációs igazgatója, amikor meglátta a csíksomlyói búcsúról szóló híreket. Edy Chereji kettős mércével vádolja a hatóságokat, amiért megengedi a több ezres egyházi összejöveteleket és zarándoklatokat, de nem hagyja jóvá a nagyszabású koncerteket, fesztiválokat.

Kiakadt az Untold fesztivál igazgatója: bezzeg a csíksomlyói búcsún tízezrek vehettek részt

Nagy port kavart a médiában Románia legnagyobb fesztivál-igazgatójának Facebookos-bejegyzése, amiben azzal vádolja a hatóságokat, hogy nem engedélyezik az 500 személyesnél nagyobb koncerteket, de megengedik az olyan vallási eseményeket, mint a csíksomlyói búcsú, ahol több ezer ember gyűl össze.

Edy Chereji bejegyzésében elmondja, nincs baja az Egyházzal, de fájlalja a kettős mércét.

“Azzal kezdem a bejegyzésem, hogy elmondom, nincs semmi bajon az Egyházzal. Tulajdonképpen egyik egyházzal sincs. Nagyon helyes, hogy zarándoklatokat rendeznek. Nem az első és nem is az utolsó a járvány idején. De nem tehetek róla, hogy zavar a hatóságok kettős mércéje. Mi a különbség, mint rendezés, egy zarándoklat és egy fesztivál között? Mindkét helyen több tízezer ember van egy helyen, szabadtéren, járvány idején. Mégis, van egy különbség! Az, hogy mi azt ajánlottuk, hogy a mi eseményünkön ABSZOLÚT minden résztvevő beoltott legyen, letesztelve vagy aki már átesett a betegségen.” – írja a kolozsvári fesztivál igazgatója.

“Ha hasonló eseményeket májusban lehet szervezni, nem lenne normális a hatóságok részéről, hogy megengedjék egy komoly, tudományosan bizonyított szabályok szerint szervezett esemény engedélyezését augusztusban?

Felháborító számunkra, akik a legszigorúbb szabályokkal és megoldásokkal érkezünk, adókat és illetékeket fizetünk, korlátozásra kerülünk azon az alapon, hogy még nem biztonságos 500 főnél nagyobb rendezvényt szervezni, ugyanakkor látjuk azokat a képeket, ahol több tízezer ember vesz részt egy zarándoklaton

Mindenkinek joga van a normalitáshoz! És garantálom, hogy nem két tábor vagyunk. Sok fiatal van, aki templomba jár és koncertekre is jár! Ha ők a felelősek, be vannak oltva, tesztelik őket, miért kötitek be a szemüket és feditek be a fülüket?” – írta az Untold kommunikációs igazgatója.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek