KuriózumKiakadt a nő férje családjának bizarr gyászolásától: "Nem akarom folytatni ezt a...

Kiakadt a nő férje családjának bizarr gyászolásától: „Nem akarom folytatni ezt a hagyományt”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A közeli hozzátartozók halála különbözőképpen érintheti a gyászolókat: van, akit jobban megvisel a dolog, míg mások látszólag hamarabb túlteszik magukat rajta. Minden családban lehetnek fura, a halálhoz kapcsolódó szokások, melyeket a lélek megnyugvása érdekében hosszú ideje gyakorolnak.

Egy nő a Reddit-en kérte ki az emberek véleményét, mivel olyan bizarr családi szokással szembesült, hogy nem tudott mit kezdeni vele. Minden zsigere tiltakozott az ellen, hogy az elhunyt rokonok fogait magánál hordozza, márpedig a férje családjában generációkra visszamenőleg ez a szokás. A Reddit felhasználó a közösségi hálón mesélt arról, hogy nem tud mit kezdeni ezzel a fura szokással, de abban teljesen biztos, hogy nem szeretné gyakorolni.

“A férjem családjában nagyon furcsa rituálék vannak a halállal és a temetéssel kapcsolatban. Walesiek, de nem hiszem, hogy ez valami kulturális dolog lenne, nem találtam rá semmilyen logikus magyarázatot, vagy olyan érvet, aminek vallási vagy kulturális alapja lenne”.

A családban generációk óta fennmaradt szokás szerint mielőtt eltemették volna az elhunytat, minden fogát kiszedték, és a legközelebbi rokonoknak adtak egyet-egyet, hogy egy-egy kis vászonzacskóban tartsák maguknál.

“Még egy külön rendszerük is van, mely szerint eldöntik, hogy melyik családtag, melyik fogát kapja az elhunytnak.”

Az asszony erről a fura hagyományról a férje nagymamájának temetésén értesült, ahol anyósa egy kis zacskót nyomott a kezébe, amiben az elhunyt őrlőfoga volt.

“A férjem nagyon ideges lett, amikor közöltem vele, hogy nem akarom folytatni ezt a hagyományt. Elmondtam, hogy nem akarom a családtagja fogait magamnál hordozni, de azt sem szeretném, hogy halálom után kiüssék az én fogaimat, és ugyanezt tegyék vele. Ő pedig teljesen kiborult, mivel úgy érezte, hogy megtagadnám a gyerekeimtől, hogy valami rám emlékeztesse őket. Én pedig csak egyszerűen úgy gondolom, hogy ez a szertartás egy őrültség” – mondta a nő.

“Nem akarom, hogy a fogaimat kiszedjék, és egy csomó véletlenszerűen kiválasztott rokonnak osszák szét, a családom semmiképp nem fogja megérteni vagy elfogadni ezt a szokást.”

A Reddit-felhasználók nagyrésze megértette a nőt, és úgy gondolják, hogy teljesen igaza van.

Az egyik felhasználó megjegyezte: “Számomra az a legfurcsább, hogy a férj teljesen kiborult, és még a válást is fontolgatja, mert a felesége nem akarja hordani az elhunytak fogait.”

“Ez egy igen bizarr szokás, legalábbis számomra.”

“Gondolnia kellene arra is, hogy, ha, ne adj Isten, valami történne, és a gyermeke meghalna. Kiütné a fogait?”

Volt, aki a férj védelmére kelt: “Egyetértek. Furcsa, de nem egészségtelen szokás. Nem árt senkinek. Talán megpróbálhatná a nő megérteni a hagyomány mögött álló történetet.”

Fotó: Illusztráció

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek