OtthonKészítsd el saját otthoni víztisztítódat. Alíg kerül 500 forintba, minden nap tiszta...

Készítsd el saját otthoni víztisztítódat. Alíg kerül 500 forintba, minden nap tiszta vizet ihatsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egészségünk érdekében nagyon fontos, hogy naponta megfelelő mennyiségű tiszta vizet fogyasszunk. Ezt nem pótolhatja semmilyen folyadék, tehát összpontosítsunk arra, hogy az üdítők, szénsavas italok helyett igyunk inkább tiszta vizet.

viz

Az interneten számos speciális víztisztítót találhatunk, azonban ezeket sokszor nagyon drágán árulják. Inkább készítsünk otthon praktikus víztisztító-berendezést. A jó, hogy, így mindig lehet otthon tiszta vizünk, és a berendezés elkészítése szinte egy fillérbe sem kerül.

Aki már próbálta tudja, hogy a szűrt víznek sokkal jobb az íze, ezért akarva-akaratlanul többet iszunk majd belőle. A víz segítségével hidratáljuk a testünket, megszabadulhatunk a méreganyagoktól, egészségesebbek és energikusabbak leszünk.

Hozzávalók: 1 üres tiszta palack, 1 tű, öngyújtó, 1 fogó, egészségügyi szén, filter papír, 1 kanna, víz.

Elkészítés: vágjuk le az üres flakon alsó felét. A tűt melegítsük fel az öngyújtóval, majd a fogó segítségével, nyomjuk óvatosan bele a palack kupakjába. Akkora legyen a lyuk, hogy a víz könnyedén ki tudjon csorogni rajta, de a szén bent maradjon. Tegyük bele a szűrőpapírt az üvegbe, majd öntsük fel ⅓ részig szénnel.

A szenet gyakran használják medencék, akváriumok tisztítására, különböző vízszűrő berendezésekhez, hiszen ez eltávolítja a méreganyagokat, és magába szívja a kellemetlen szagokat, szennyeződéseket. Fogjunk egy kancsó vizet, és lassan kezdjük beleönteni a flakonba, úgy, hogy közben a flakont állítsuk egy üvegedénybe.

A szén és a szűrőpapír felfogja a szennyeződéseket, és a pohárba már csak a tiszta víz fog kicsorogni. Ez a házi berendezés megszűri a legtöbb káros anyagot, mint például a vegyi szennyeződéseket, és a fémeket. Ahhoz azonban, hogy a vírusoktól, és baktériumoktól is megszabaduljunk, fel kell forralnunk fogyasztás előtt a vizet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek