KuriózumKépzeld el egy pillanatra, hogy 1900-ban születtél

Képzeld el egy pillanatra, hogy 1900-ban születtél

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Képzeld el egy pillanatra, hogy 1900-ban születtél.

14 éves korodban kezdődött el az első világháború, amely 18 éves korodban ért véget, és 22 millió halálos áldozatot követelt.

Nem sokkal később kitört a spanyolnátha-járvány, ami 50 millió ember életét követelte. Mire a járvány véget ér, 20 éves vagy.

Aztán 29 éves korodban túlélted a nagy gazdasági világválságot, amely a New York-i tőzsde összeomlásával kezdődött, inflációt, munkanélküliséget és éhínséget okozva.

33 éves lettél volna, amikor a nácik hatalomra kerülnek.

39 éves lettél volna, amikor kezdetét veszi a második világháború, és 45 éves, amikor véget ér. A holokauszt során 6 millió zsidó vesztette életét, és a háború összesen több mint 60 millió életet követelt.

50 éves vagy, amikor kitör a koreai háború. 55 éves korodban pedig kezdetét veszi a vietnámi háború, ami 75 éves korodban ér véget.

Egy 1985-ben született gyereknek fogalma sincs róla, milyen nehézségeket kellett átélniük a nagyszüleinek, hogy több háborút és katasztrófát is túléltek.

Egy 1995-ben született, és ma 25 éves ember úgy gondolhatja, vége van a világnak, ha az Amazontól rendelt csomagja nem érkezik meg 3 napon belül, vagy ha nem kapott elég lájkot egy képre a Facebookon vagy az Instagramon.

2020-ban a legtöbben kényelemben élünk, számos lehetőségünk van az otthoni szórakozásra, és a hivatalos intézkedéseknek köszönhetően kényelmesen átvészelhetünk egy világjárványt.

Az emberek mégis amiatt panaszkodnak, hogy néhány hétre be kellett zárkózniuk az otthonukba. Az otthonukba, ahol van áram, telefon, étel, meleg víz és egy tető a fejük fölött.

Mindezek a dolgok valamikor nem számítottak természetesnek. De az emberiség sokkal rosszabb körülmények között is átvészelte valahogy, és soha nem veszítette el az életkedvét.

Mi pedig azért panaszkodunk, mert maszkot kell viselnünk, hogy bevásároljunk, vagy buszra szálljunk.

Talán itt az ideje, hogy visszavegyünk az egónkból, és kevesebbet panaszkodjunk.

A fenti bejegyzés számos nyelven végigfutott az interneten, szerzője ismeretlen. Úgy gondoltuk lefordítjuk nektek, érdemes elgondolkozni rajta!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek