KuriózumKémiatanár oszlatja a tévhitet az E-jelzésekkel kapcsolatban

Kémiatanár oszlatja a tévhitet az E-jelzésekkel kapcsolatban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az utóbbi években a számos fogyasztóvédelmi előírásnak és figyelmeztetésnek köszönhetően jelentősen megnőtt a tudatos vásárlók száma, akiknek nem mindegy, hogy milyen élelmiszerekre adják ki a pénzüket.

e1

Ma már szinte nincs is a modern fogyasztói társadalomnak olyan tagja, aki ha mással nem is, de azzal tisztában van, hogy az élelmiszer-összetevők közül az E-jelzésűek rákkeltőek. A szakemberek hiába hívják fel a figyelmet arra, hogy ez a kijelentés így, ebben a formában nem igaz, a városi legenda továbbra is keményen tartja magát.

Legutóbb egy ausztrál kémiatanár vicces, ugyanakkor számos hasznos információt tartalmazó képekkel mutatta meg, hogy milyen kémiai összetevőkből áll a tojás, a banán és az áfonya. James Kennedy azonban nem az összetevők általános neveit használta, hanem az azoknak megfelelő E-számot.

Az áfonyában található antociánból így lett E163. A kémikus elmondta, a listákkal csökkenteni akarta az emberek félelmét a vegyi anyagok iránt, és rá akart mutatni arra, hogy a természet sokkal bonyolultabb dolgok létrehozására képes, mint amiket az emberek a laboratóriumokban próbálnak kifejleszteni.

e2

e3

e4

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek