Kékes a körmöd, esetleg folyton betöredezik? – Ezeket a betegségeket jelezhetik a tünetek

Szinte biztos vagyok abban, hogy nagyon kevesen tudják azt, hogy a körmünk állapota igenis sok mindent elárul az egészségünkről. Egy fehéres folt itt, egy rózsaszínes elszíneződés ott, vagy akár a töredező köröm is annak a jeleként értelmezhető, hogy valami baj van a szervezettel.

Kékes a körmöd, esetleg folyton betöredezik? - Ezeket a betegségeket jelezhetik a tünetek

Lerágott körmök: Annak ellenére, hogy első ránézésre csupán egy rossz beidegződésnek, vagy szokásnak tűnik, komoly háttere van, méghozzá a tartós szorongás, amit gyakran kényszerbetegségekkel is kapcsolatba hoznak.

Duzzadt körömágy: Ha észreveszed, hogy a körömágy környékén lévő terület meg van duzzadva, akkor begyulladt a körömágyad. Ez akár a lupusz vagy egyéb kötőszöveti rendellenesség eredménye is lehet, de gyulladás is okozhatja.

Töredezett és betörött körmök: A kiszáradt, töredező körmök jelenségét leggyakrabban a pajzsmirigy rendellenességgel kötik össze, de ha sárgás elszíneződés is társul melléje, akkor gombás fertőzés áll fenn.

Ezt is olvasd el: 5 vitaminhiány és azok tünetei, amelyet komolyan kell venni!

Kékes körmök: Ha kékes árnyalatú a körmöd, az azt jelzi, hogy a szervezeted nem kap elég oxigént. Ez tüdőtáguláshoz hasonló problémát feltételez, de szívproblémák jelenlétét is jelezheti.

Fehér körmök: Olyasfajta májproblémát feltételez, mint a sárgaság, vagy májgyulladás.

Áttetsző körmök: Vérszegénység, szívelégtelenség vagy alultápláltság jele.

Sárgás körmök: Legtöbb esetben gombás fertőzések okozzák. Ritkább esetekben pedig, pajzsmirigy problémát, tüdőbajokat, pikkelysömört vagy diabéteszt jelez.

Egyenetlen felszínű köröm: Pikkelysömör, vagy ízületi gyulladás elsődleges jele.

Sötét foltok a köröm belsejében: Ha ezt tapasztaljuk forduljunk orvoshoz, mert melanoma, vagy akár bőrrák is kialakulóban lehet.

Ezt is olvasd el: A tested jelez: 8 tünet, ami megmutatja, hogy a tested segítségért kiált!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top