KuriózumKedvenc színed rengeteg mindent elárul személyiségedről!

Kedvenc színed rengeteg mindent elárul személyiségedről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amit választunk, az minket is választ – tartja a mondás, és ez nincs másként a színekkel sem, ugyanis az agyunk ösztönösen vonzódik egy-egy színhez, és ez számtalan dolgot elárulhat a személyiségünkről.

Mindenkinek van egy olyan kedvenc színe, amire mindig képes felkapni a fejét, ha megpillantja, vagy ha választania kell sok más közül, akkor azt választja. Ez a dolog néha tudat alatt működik, ezért is van az, hogy egyes színekhez jobban vonzódunk, mint másokhoz.

Éppen ezért a kedvenc színeink szorosan összefüggnek a személyiségünkkel, úgyhogy lássuk is mit árulnak el a legalapvetőbb színek rólunk.

1. KÉK

A kék színt leggyakrabban az égbolttal és az óceánnal asszociálják. A higgadtság és a nyugalom színe, kényelmet áraszt. Ha kék a kedvenc színed, akkor egy mély és jól megfontolt személyiség vagy, akit érdekel a spiritualitás és a természet. Kedves ember vagy, aki jó szívvel és megértéssel fordul másokhoz. Sosem lennél képes ítélkezni és ebben a szellemben hozod döntéseidet is.

2. PIROS

A bátorság és a szenvedély színe, élénk, eleven és vibráló, akárcsak a szerelem és a veszély. Maga a piros szín dinamikusságot sugall, így ha a piros a kedvenc színed, akkor telis-tele vagy feltétel nélküli szeretet és könyörtelen düh keverékével. Jólelkű vagy, de ha dühbe hoznak nem ismersz határokat. Vitalitásodnak köszönhetően szerelem csordogál az ereidben és egy igazi tűz lángol a lelkedben.

3. NARANCSSÁRGA

A narancssárga szín igazán figyelemfelkeltő, mókás és élettel teli szín. Jó érzés ránézni, izgalommal és tenni akarással tölt el. Ha ez a kedvenc színed, akkor központi személyiség vagy, imádsz a figyelem középpontjában lenni. Ehhez társul még az is, hogy aranyos és spontán vagy. Nem nehéz az embereknek szeretniük téged és a személyiségedet.

4. FEKETE

A fekete a sötétség, az éjszaka és az ismeretlen jelképe. Rengeteg titok és titokzatosság övezi. Ha imádod a feketét, akkor egy olyan személyiség vagy, aki jól megfontolt és elmélkedő, viszont sosem mutatsz magadból semmit. Olyan féle ember vagy, aki még akkor is mosolyog, ha legbelül már rég szét van esve. Nagyon jól viseled a fájdalmat, de mindig is olyan ember maradsz az emberek szemében, akit képtelenség kiismerni.

5. ZÖLD

A zöld a természet, a frissesség, és az egészség hírnöke. Ez azt jelenti, hogy egy igazán figyelmes személy vagy, kapcsolataidért még saját határaidat is képes vagy átlépni, csak azért, hogy segíteni tudj egy-egy helyzetben. Rendezett és aprólékos vagy, a káosz helyzeteket is képes vagy átlátni.

6. BARNA

A barna a Föld színe, a talajé, amelyik élelmet biztosít számunkra. A barna az egyszerűség színe, így te is egy egyszerű életet élsz és rendkívül kifinomult vagy. Személyiséged legfontosabb vonása az alázatosság. Mindig két lábon állsz és békében éled a letisztult életed.

7. SÁRGA

A sárga a Nap és a tűz színe, így vele jár a melegség, a fény és a ragyogás. A sárga szín egy kedvességgel teli világba csábít, így ha ez a kedvenc színed, akkor maga vagy a móka és a spontaneitás. Hihetetlen humorérzéked van és mindig jókedvű vagy, így a környezetedet is könnyen felvidítod. Kisugárzásodnak köszönhetően az emberek könnyedén megnyílnak előtted.

8. RÓZSASZÍN

A rózsaszín legtöbbször a nőiesség színe, így ha kedveled ezt a színt minden bizonnyal egy rendkívül érzelmes beállítottságú személy vagy. Nagyfokú kreativitásod könnyedén ki tudod nyilatkoztatni. Nyílt szívednek köszönhetően csakúgy vonzod az embereket magad köré. Önzetlenül és teljes szívvel képes vagy szeretni.

9. FEHÉR

Az ártatlanság és a tisztaság színe. Nyugalmat és kifinomultságot hordoz. Ha a fehér a kedvenc színed, akkor te magad is ártatlan személyiség vagy, akinek mindig jó gondolatai vannak, viszont ki nem állhatod azokat az embereket, akik elrontják a nyugalmadat. A gyermeki szív még ott lapul benned, és ez hidd el kincset ér.

10. SZÜRKE

A szürke olyan „mindent vagy semmit” típusú szín. Mivel átmenetet képez a fekete és a fehér között, ezért kettősség jellemzi. Ugyanez igaz rád is, ha ez a kedvenc színed. Semmi sem igazán fekete vagy fehér számodra, mindig meglátod a nüánsznyi kis részleteket. Sosem vagy felületes, és ami a legfontosabb képtelen vagy mások szabályai szerint élni, mindig a saját utadat járod.

11. LILA

A lila a különcség és a lázadás színe. Teljesen más, mint a többi szín, így ha a lila a kedvenc színed, akkor nagyon másmilyen személyiséggel rendelkezel, mint az eddigiek. Van egy olyan titokzatos oldalad, amiről senki sem tud. Mindig azt érzed, különbözöl a többiektől, és hidd el nem hiába érzed ezt, ugyanis nagyon különleges, egyedülálló és ritka személy vagy.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek