Születésekor nem tudták megmondani, hogy a most 38 éves Sarah Talbi miért született felső végtagok nélkül. Gyerekként Sarah nem látta magát másnak, könnyen megtanult a lábával enni, öltözködni és hajat mosni.

Karok nélkül született, mégis teljes életet él - Sőt, a lábával csodálatos festményeket készít!

Ahogy telt az idő egyre több mindent tanult meg, ami a legtöbb embernek teljesen természetes és magától értetődő. A lábát és lábujjait használva felvágta a zöldségeket, sminkelt és mosogatott is.

Sarah elmondása szerint, csodálatos és teljes életet él a kétéves kislányával, Liliával, akinek teljes egészében ő viseli gondját, főz neki, öltözteti, megfésüli, játszik vele. A kis Lilia egyáltalán nem látja másnak az édesanyját, úgy fogadja el, ahogy a születése pillanatától kezdve ismeri.

“Ha nincs rajtam cipő, a lábammal bármit meg tudok csinálni. Sminkelek, felöltözöm, főzök, zuhanyzok, vigyázok Liliára, bármit meg tudok csinálni, amit csak szeretnék” – mesélte Sarah.

Gyerekként Sarah nem látta magát másnak.

“Ahogy egy baba mindent a kezébe vesz, megtapogat, vagy éppen óriási felfordulást csinál, én ugyanezt tettem csak a lábaim segítségével. Mindent meg tudtam tenni, amit egy hozzám hasonló korú gyerek. Megtanultam egyedül enni, bár az írás egy kicsit nehezen ment kezdetben, de azt is megtanultam” – meséli Sarah.

“Az iskolában kérdezgették a kortársaim, hogy miért nincsen kezem, de számomra ez volt a normális. Akkor azt hittem, hogy még sok embernek nincs keze, de később rájöttem, hogy a környezetemben én vagyok az egyetlen.”

Sarah tinédzserként a brüsszeli Institut supérieur de traducteurs et interprètes (ISTI)-ben angol és spanyol fordítást tanult, és nem volt szüksége különösebb segítségre.

“Úgy jártam órákra, mint bárki más. Amikor lejárt az Erasmus program, a barátaimmal béreltünk egy közös lakást. Semmiből nem kellett kimaradnom, úgy éltem, mint egy bármilyen átlagos fiatal” – fogalmaz a nő.

“A legjobb, ami történhetett velem az életemben azonban az, hogy megszületett a kislányom, Lilia. Az anyaság nagy változással jár, nem túl könnyű, és ráadásul testi fogyatékossággal nevelni egy gyereket, nagy kihívást jelent. Sok mindenhez kellett alkalmazkodjak, de mostanra már bármit meg tudok csinálni, és a lányom semmiben sem szenved hiányt. Amikor az utcán megyünk, nem a kezem, hanem a blúzom ujját fogja” – teszi hozzá.

Sarah imád festeni, munkáit a YouTube csatornáján mutatja be.

“A lábammal festek. A fő inspirációm a természet, szeretek tájképeket festeni. Imádom a természetet, és az utazás most nagyon hiányzik” – mesélte Sarah.

Fotók: Sarah Talbi/Instagram

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.