KuriózumKarácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót: „Budapest mindenkié!”

Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót: „Budapest mindenkié!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Budapest főpolgármestere kiáll az LMBTQ közösségek mellett!

Karácsony Gergely közösségi oldalán pár perccel ezelőtt tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben kiáll az LMBTQ közösségek mellett, ugyanakkor a Budapest Városházára kitűzte a közösség szimbólumát, a szivárvány zászlót.

„„Budapest mindenkié!” – ez nem csak egy kampányszlogen. A Főváros tavaly októberben hivatalba lépett vezetése azon dolgozik, hogy minden lakos, minden közösség érezhesse, hogy Budapest az ő otthona is. Abban hiszünk, hogy legyen Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon állhat ki véleménye, világképe, identitása mellett.” – kezdte nyilatkozatát Karácsony Gergely.

„Az LMBTQ közösség idén 25. alkalommal áll ki saját jogaiért. Az elmúlt években, köszönhetően Budapest egyre elfogadóbb közösségének és a szervezőkkel profin együttműködő hatóságoknak, békés és vidám felvonulással ünnepelhették a szerelem szabadságát. Sajnos idén a pandémiás helyzet nem teszi lehetővé hasonló tömegrendezvények megtartását, de a Budapest Pride Kulturális Fesztivál programjaira – az egészségügyi előírások betartásával – sor kerül.

A rendszerváltás óta idén először kerül ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója Budapest Városháza homlokzatára. Azért döntöttünk így, hogy ezzel is világossá tegyük: Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával és kiáll saját közösségéért. Hiszen aki ezt vállalja, az nem csak saját közösségéért teszi, hanem minden közösségért. Egy elfogadó város ugyanis minden közösségnek jó. Nemcsak azoknak, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak, hanem azoknak is, akik teljesen más módon élik az életüket.” – fogalmazott a tavaly megválasztott főpolgármester.

„Budapest mindenkié!” – ez nem csak egy kampányszlogen. A Főváros tavaly októberben hivatalba lépett vezetése azon…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, August 14, 2020

Karácsony Gergely ugyanakkor hozzátette, bízik abba, hogy jövőre megrendezhetik a Budapest Pride menetét, és hogy együtt ünnepelhetik a szerelem szabadságát.

Budapest történelmében először került szivárványos zászló a Városházára. Respekt!

Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek