KuriózumKalandra szomjazó 4 éves kenyai kisfiú

Kalandra szomjazó 4 éves kenyai kisfiú

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nkaitole valószínűleg a legfiatalabb gyerek, aki bakancslistát készített és videó kampányt indított a biztonságos ivóvíz fontosságáról.

kenya

A szép helyeken élő emberek hajlamosak megfeledkezni, hogy mennyi jó dologban van részük. Az egyik legfontosabb kiváltságuk a biztonságos ivóvíz. Még mindig vannak, akik számára nem érhető el ivóvíz, sőt egyes országokban naponta gyerekek halnak meg fiatalon az ivóvízhiány miatt.

Egy kenyai kisfaluban, Amoboseliben például ötből egy gyerek naponta meghal a nem biztonságos ivóvíz fogyasztása miatt.

Nkaitole ott él. 4 éves, ami bizonytalan kornak számít.

Így a „Víz az élet” felhívó kampány keretén belül, Nkaitole lett a világ legfiatalabbja, aki bakancslistát készített arról, hogy mit szeretne még csinálni mielőtt meghal.

„Szeretnék egy kalandban részt venni” – mondja, első útja során, miközben elhagyja a falut. „Átutazni Kenyát… és olyasmit csinálni, amit mindig is szerettem volna”.

Az érzelmi része az egésznek, a projekt felhívó jellege ellenére, hogy a hozzá hasonló gyerekek nagy része nem lehet biztos abban, hogy megéri az 5 éves kort.

„Úgy repültem, mint egy madár” – mondta első repülése után.

Versenyzett egy sprinterrel, hőlégballonnal szárnyalt, versenyautót vezetett, első alkalommal láthatta az óceánt és még futott is a parton.

Nkaitole megcsókolt egy lányt életében először. Bakancslistás kívánságok… mivel csak 4 éves, bizonyára más ötletei voltak, azonban nagyon élvezte a kalandokat.

A felvételek bizonyosan felkavarják az érzelmeket, ami által erőteljes üzenetet képes továbbítani az emberek fele. Így valószínűbb, hogy több adakozás lesz, ami segítheti a hozzá hasonló gyerekeket, hogy biztonságos ivóvízhez juthassanak, és a bakancslistát majd csak felnőtt korukban készítsék el.

Jelenleg még bízik benne Nkaitole, hogy megéri a felnőttkort.

„Egy nap maszáj harcos leszek” – mondja.

A cikkhez kapcsolódóan olvasd el interjúnkat Halmen Balázzsal, aki elindította a Van egy téglám Kenyában című programot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek