A legtöbb hobbi kertész nem tudja, hogy mikor kell kiásnia a földből a tulipán gumókat, sőt gyakran egyáltalán nem is ássák ki, ami nagy hiba, hiszen így a virágok évről évre egyre satnyábbak lesznek, elvesztik a szépségüket, és keveset virágoznak.

Június van: Itt az ideje kiásni a tulipán hagymákat!

Minden év júniusában érdemes kiásni a kis hagymákat, ha szép tulipánokat szeretnél a kertedben csodálni.

A procedúra egyszerű, nincs benne semmi bonyolult dolog, és megéri, hiszen így minden évben több és szebb tulipán fog a kertedben teremni.

Június eleje a legideálisabb időpont a tulipán gumók kiásásának

Mit kell tenni?

Mikor kiásod a gumókat, vigyázz, hogy ne sértsd meg azokat, és arra is figyelj, hogy a szár maradjon rajta, mert abban sok tápanyag van, amely vissza fog kerülni a hagymába. A földet óvatosan morzsold le a hagymákról, de a talajból egy keveset is vegyél ki, majd így tedd bele egy virágos ládába a gumókat, 2-3 napig szellős, födött helyen tárolva, hogy a gumók megszáradhassanak.

Június van: Itt az ideje kiásni a tulipán hagymákat!

Ha megszáradtak a gumók, osztályozd azokat méret és kor szerint, külön téve a kis, fiatal gumókat az idősebb nagyoktól. Az egészet tárold papír tasakban, földestől, hűvös, sötét helyen. Szeptember elején lehet kiültetni az gumókat az új helyükre, amelyek sokkal nagyobbak és egészségesebbek lesznek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.