KuriózumJövőre már a levegőben közlekedhetnek az izraeliek

Jövőre már a levegőben közlekedhetnek az izraeliek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A BBC szerint a tudományos-fantasztikus filmek világát idéző projekten dolgoznak izraeli fejlesztők, akik már a teszteken dolgoznak, hogy 2015 végére a levegőben is utazhassanak a lakosok.

legi-kozlekedes-modell

Az Israel Aerospace Industries és a skyTran ameriakai cég közös projektjében olyan 500 méter hosszú mágneses pályát készítenek, amelyen kétszemélyes kabinok fogják szállítani az utasokat. Amennyiben a tesztek sikeresen lezajlanak, a futurisztikus közlekedési eszközt élesben is kipróbálják jövő év végén.

A fejlesztők szerint a kocsikat okostelefonos alkalmazással lehet rendelni, és közölhetjük vele, hová szeretnénk menni. A járművek teljesen automaták lesznek, sofőr nem ül bennük. Az elképzelés nagy előnye, hogy helytakarékos, hisz nem foglal helyet a földön, és nem szennyezi a környezetet.

A kocsik végsebessége 70 km/óra lesz, és a gyors haladást biztosítja, hogy sehol sem kell dugókra számítani. Ha működőképes és sikeres lesz az ötlet, akkor Indiában és az Egyesült Államokban is hamarosan a mindennapok részévé válhat az új közlekedési eszköz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek