HolotropikumJárjunk minél többet mezítláb

Járjunk minél többet mezítláb

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokkal gyakrabban kellene kibújnunk a cipőinkből, és mezítláb járjunk, hisz az serkenti a vérkeringést, és szabályozza a testhőmérsékletet. Általa erősödik a lábizomzat, és a lábujjak természetes állása is megmarad.

Orvosok és pszichoterapeuták egyaránt javasolják a mezítláb járást egészségünk megőrzése érdekében. Otthon, a lakásban ez simán megvalósítható, ám a szabadban is ajánlott kipróbálni, mondjuk egy túrázás alkalmával, hisz mezítláb egész más látószögből ismerhetjük meg környezetünket.

A külön az erre a célra kialakított mezítlábas túrák szigorú edzést igényelnek, hisz a terepviszonyoktól függően teljesen más élmények várnak ránk, mintha túrabakancsban vagy túraszandálban tennénk meg ugyanazt a távot.

A mozgást, a lépéseket az inaknak, az izmoknak és a szalagoknak kell ellensúlyozni. Gyakorolni kell a helyes járást, helyesen kell lépni, a lábujjainkon pedig gördüljünk. A rendszeres mezítlábas járás a láb deformitásait is visszafejleszthetik.

A terepviszonyok igazi masszázsélményt nyújtanak a lábnak, ám csak óvatosan, mert a kezdők esetén a lábak különösen érzékenyek a kavicsokra, ágakra és a talaji egyenetlenségekre. Felkészülésnek ne válasszunk aszfaltozott utcát, köves talajt, hanem lehetőleg mezei talajon, fűben tegyük meg az első lépéseket.

Túrázásra vigyünk magunkkal cipőt, kötszereket, csipeszt valamint antiszeptikus krémet, felkészülve minden eshetőségre. Első túraként természetesen ne tervezzünk be hosszú, változatos, megerőltető szakaszt, hanem fokozatosan szoktassuk hozzá lábunkat a cipő nélkül járáshoz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek