HolotropikumJapán tudósok TESZTJE, hogy kiderítsd mennyire vagy egészséges - otthon is elvégezhető...

Japán tudósok TESZTJE, hogy kiderítsd mennyire vagy egészséges – otthon is elvégezhető és pár másodpercig tart

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Japán tudósok által összeállított teszt az egészséges agyműködés ellenőrzésére, melyet akár otthon, néhány másodperc alatt elvégezhetünk!

Japán tudósok TESZTJE, hogy kiderítsd agyad egészségét - otthon is elvégezhető és pár másodpercig tart

A tudósok úgy gondolják, hogy a napi tevékenységünk, hosszútávon nagyban befolyásolja az egészségi állapotunkat. A kor előrehaladtával, bizonyos, egyszerűnek tűnő napi rutinok, egyre bonyolultabbá válhatnak számunkra.

Az alábbi teszt, mely lényege a fél lábon való állás képessége, nagyon jól rávilágíthat jelenlegi egészségi állapotunkra, valamint előrevetítheti a jövőben felléphető egészségügy problémák kockázatát is.

Nézzük tehát a teszt lényegét!

A Kyoto-i Egyetem munkatársai arra a következtetésre jutottak, hogy azon személyek, akik 20 másodpercnél kevesebbet képesek állni fél lábon, jó eséllyel agyi- és érrendszeri betegségekkel fognak megküzdeni a jövőben.

A kísérletben 841 nőt és 546 férfit vontak be, mindannyian, átlag 67 évesek voltak. Arra kérték őket, hogy becsukott szemmel, max. 60 másodpercig álljanak fél lábon. A tesztet egymás után kétszer végezték el az alanyokon, miközben az agyi aktivitásukat figyelték a mágneses rezonancia segítségével (RMN).

A vizsgálat eredményéről Yasuharu Tabara professzor, a kísérlet vezetője, az alábbiakat nyilatkozta: „Kísérletünk során fény derült arra, hogy azon személyek, akik számára nehézséget okozott a fél lábon való állás, fokozott odafigyelést igényelnek, hiszen esetükben, nagyobb a valószínűsége egy agyi eredetű betegségek előfordulásának.”

Hogyan végezzük el a tesztet?

  • Álljunk fél lábra, másik lábunkat hajlítsuk be, tartsuk hátra és igyekezzünk addig állni ilyen módon, ameddig csak tudunk.
  • Ismételjük meg még egyszer a tesztet és mérjük az időt mindkettő alatt.
  • A 60 másodperc fölötti idő, jó egészségi állapotról tanúskodik, míg 20 másodperc alatti teljesítés esetén, nagy valószínűséggel agyi eredetű problémák léphetnek fel a jövőben.

A tudósok szerint, az egyensúly képességének hiánya, az agyban létrejött, kisebb mértékű bevérzésnek lehet az eredménye, mely akár egy magát egészségesnek érző személy esetében is fennállhat.

Ajánlott erre nagyon odafigyelni, hiszen kezelés nélkül, idővel súlyos egészségügyi problémák okozója lehet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek