UtazásJacob forrása: 42 méter mély vízalatti barlangrendszer Texasban

Jacob forrása: 42 méter mély vízalatti barlangrendszer Texasban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az amerikai Texas Hill-ben, egy nagyon szép, Cypress névre hallgató völgyben található Jacob forrása. Austintól egy órányira Village of Wemberleytől északra található ez a lélegzetelállító, ugyanakkor kissé félelmetes természeti képződmény.

Fotó: Instagram/jonastajet
Fotó: Instagram/jonastajet

A helyszín tökéletes azok számára, akik rajonganak a borzongásért, az izgalomért és szeretik, ha az adrenalin elárasztja testüket, de azok sem panaszkodhatnak, akik a hőség elől menekülve, kicsit szeretnének kikapcsolódni, hűsölni, de nem árt óvatosnak lenni, hiszen a különleges strandon nem teljesít szolgálatot vízimentő.

Az óriásforrás elhelyezkedése tökéletesen megfelel a bátor merülni vágyó, vagy fejest ugrani akaró látogatóknak, a sziklákról remekül lehet becsapódni a 42 méter mély, kék színben pompázó víztömegbe. Noha ez egyáltalán nem veszélytelen, hiszen például 1984-ben 9-en vesztették életüket, és nem is olyan régen még újabb 8 áldozatot szedett a forrásban.

A helyet még 1850-ben, a régióba érkező első amerikai telepesek fedezték fel. A víz felszíne alatt található üreg voltaképpen egy óriási víz alatti mészkőbarlang, amely a legnagyobb kiterjedésű ilyen képződmény Texasba.

Fotó: Larry D. Moore/Wikimedia.org

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek