HolotropikumItt a tudományos magyarázat arra, hogy miért is jó minél több mentát...

Itt a tudományos magyarázat arra, hogy miért is jó minél több mentát fogyasztani!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberek folyton arra törekednek, hogy egészségüket minél tovább megőrizzék, és ebből kifolyólag sokszor túlzásokba esünk a különböző vitaminkészítmények szedését illetően. Pedig a legtermészetesebb gyógy alternatívák mindig ott vannak a szemünk előtt, csak nem vesszük észre. Ez a helyzet a mentával is.

Itt a tudományos magyarázat arra, hogy miért is jó minél több mentát fogyasztani!

Gondolkodtál már valaha azon, hogy frissítő íze mellett még mi mindenre lehet jó a mentalevél? Ha még nem, akkor az alábbiakban te is rácsodálkozhatsz ennek az aromás növénynek a gyógytulajdonságaira.

1. Megkönnyíti az emésztést

A borsmenta kitűnően enyhíti az emésztőrendszeri problémákat. Ha hasfájással vagy puffadással küzdünk, csepegtessünk pár csepp borsmentaolajt valamilyen folyadékba és fogyasszuk el. Ez az emésztési folyamatokat is felgyorsítja, így megkönnyíti az emésztőrendszer feladatát.

2. Enyhíti a megfázás tüneteit

Megfázással már mindenki küzdött, ezért mindenki számára ismerős lehet a pár napig tartó levertség, rossz közérzet, láz, torokfájás stb. A megfázás gyógyítására előállított termékek legtöbbje mentolt tartalmaz, és ez az anyag a mentalevélben és a borsmentaolajban is megtalálható. A mentol leginkább az eldugult orrüregekkel képes csodát művelni, de a többi tünetet is szépen enyhíti, így ha légzési nehézségekkel küzdünk, próbáljuk ki a borsmentaolajat.

3. Tápanyagokban gazdag

Az egészséges étkezés csodákra képes, csakúgy, mint a menta, hiszen olyan anyagokat tartalmaz, amelyet az átlagosnak számító táplálékokban nem, vagy nagyon kis mennyiségben találunk meg. A menta gazdag A vitaminban, ami elengedhetetlen a szemünk egészségének megőrzésében. Emellett antioxidánsokban is bővelkedik, ezért fogyasszunk gyakrabban friss mentából készült teát.

4. Jót tesz az agynak

Az egészség nem csak a test állapotán múlik, elménket is szinten kell tartani. Egy tanulmány szerint a beinhalált borsmentaolaj javítja a memóriát, ami segíthet szellemi frissességünk megőrzésében. A menta segít enyhíteni a szorongást is, így ha stresszesebb napokat élünk vegyük kézbe ezt a csoda olajat.

5. Enyhíti az IBS (Irritábilis bélszindróma) panaszait

Az irritábilis bélszindróma az emésztőrendszer azon rendellenessége, mely számos kellemetlenséget képes okozni: hasmenés, székrekedés, puffadás, görcsök. Kutatók viszont megoldást látnak a borsmentaolajban, hiszen megfigyeléseik alapján egy 4 hetes kezelés képes enyhülést hozni az IBS tüneteit illetően. Ezért ajánlott minél több mentateát fogyasztani.

De a mentafogyasztás korántsem merül ki az olaj, vagy a tea formájában, hiszen számos recept érhető el az interneten, melyeket alkalmazva többféleképpen fogyaszthatjuk ezt a csoda-levelet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek