Blog„Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett benned” - az akarom ereje

„Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett benned” – az akarom ereje

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyulafehérvári főegyházmegye új püspöke, Kovács Gergely felszentelésének és érseki beiktatásának lehettünk ma tanúi. A kézdivásárhelyi születésű érsek felszentelését Gianfranco Ravasi bíboros, a leköszönő Jakubinyi György érsek és Miguel Maury Beundía érsek, bukaresti nuncius végezte.

Nem gyakran történik püspök szentelés, érsek szentelés napjainkban, a papi hivatásról is többen lemondanak, ezért is nagyon megható élmény tanúja lenni annak, ahogyan egy ember sorsa, hivatása ilyen szinten is beérik. Ugyanakkor nagy élmény látni és megtapasztalni azt a támaszt, amit ilyenkor a közösségünk biztosít, hiszen több ezer magyar hívő volt jelen helyben és lélekben a szentelésen.

Kovács Gergely foglalkozik Márton Áron szentté avatási ügyével, és amikor a múlt vasárnap a Marosvásárhelyi Rádió adásában adott interjú keretén belül megkérdezték tőle, hogy vajon mit is szólna Márton Áron a püspöki avatásához, szenteléséhez, akkor csak alázatosan és őszintén azt válaszolta, hogy úgy érzi ez a meghívás a püspöki szerep betöltésére nem más, mint Márton Áron mosolya.

Nagy dolog, amikor az ember úgy érzi, hogy életével az Isten akaratát teljesíti be. Életünk során több olyan élethelyzetben is van részünk, amikor úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább, inkább feladnánk mindent, de amikor ráérzünk Isten, sorsunk hívására – legyen az akár munkánkhoz kötött, családunkra, kapcsolatainkra, hitünkre vonatkoztatva – olyan erős, határozott és tiszta szívű „akarom”-ot tudunk mondani, mint ahogyan azt ma Kovács Gergely tette.

Ilyen erős és tisztaszívű „akarom”-ok mellett sose leszünk egyedül.

„Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett benned” – hangzott el a szentelés szertartása alatt és mi sem kívánhatjuk ezt másképp az új érseknek, magunknak és embertársainknak.

Birtalan Katalin/Fotó: romkat.ro

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek