Egy fiatal anya, Angela Mencl rövid időn belül vesztette el férjét és testvérét. A tragédia leírhatatlan és emberi ésszel felfoghatatlan, azonban a szív néha sokkal erősebb, mint gondolnánk.

“Isten segítségével éltem túl a gyászt!” - Egy nap különbséggel vesztette el férjét és testvérét a 4 gyerekes anyuka!

A 39 éves négygyermekes anya élete egy telefonhívás után pillanatok alatt megváltozott. Angela férje, Gare épp dolgozott, egy gyökérkezelést végzett, amikor rosszul lett és felhívta a feleségét, hogy vigye be a kórházba, mert azt hiszi szívrohamot kapott.

A sürgősségi kezelések után kiderült, hogy Gare-nek elzáródott az aortája, és sürgősen meg kell műteni.

“A műtét után a sebész kijött, és közölte, hogy Gare eszméleténél van, de a beavatkozás előtt elszakadt az aortája, újra kellett éleszteni őt, körülbelül 5 percig nem kapott oxigént az agya. Ha fel is épül, súlyos szellemi és testi fogyatékossággal fog élni tovább” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a négygyerekes anyuka.

Ám a nőre még nagyobb megpróbáltatások vártak.

“Nem sokkal később egy újabb fontos műtétet hajtottak végre rajta, és, amíg a váróteremben imádkoztam, megjelent anyám, és közölte, hogy a tegnap este meghalt a húgom. Minden erőm elhagyott, elejtettem a kezemben lévő vizes poharat, és csak arra tudtam gondolni, hogy a Jóisten nem veheti el a férjemet is” – mondta Angela.

A tragédiák sora azonban még korántsem ért véget, hiszen néhány órával később közölték Angelával, hogy a férje szervezete feladta a harcot, és engedélyeznie kellett, hogy lekapcsolják a gépekről.

“Amikor bejöttek a gyerekek a kórházba, elbúcsúztak az apjuktól, megsimogatták, tudtam, hogy ezt a pillanatot soha nem fogjuk elfelejteni. Akkor tudod meg, hogy valójában Isten a tenyerén hordoz, amikor annyi erőd sincs, hogy az egyik lábad a másik után tedd” – mondta.

“Nem értem, hogy miért kellett ezt túléljem, hogy szinte egyszerre hal meg a férjem és a testvérem, de bízom benne, hogy ezáltal leszek az az ember, akivé lennem kell. Megígértem a férjemnek, hogy mindent megteszek azért, hogy jó anya legyek, és nem adom fel” – mesélte Angela.

Angela az összes megpróbáltatás ellenére is ment tovább, bízott benne, hogy ő is megérdemel egy szebb életet, hogy átélhet még csodálatos dolgokat.

“Hiszem, hogy megvan az a képességem, hogy megteremtsem a csodát az életemben” – mesélte.

Fotók: Angela Mencl

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.