UtazásIsmerd meg Rihanna hazáját, Barbados-t

Ismerd meg Rihanna hazáját, Barbados-t

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy sziget, egy város (Bridgetown), homokos part, kristálytiszta kék víz, és mindez a Barbados-i paradicsom, egy helyen. A leghíresebb, helyi születésű világsztár Rihanna, aki a helyi adottságok legjobb reklámarca.

Bridgetown, a főváros (nevetek) egy csodálatos műépítészettel rendelkező, hatalmas, élettől vijjogó hely, ahol a kedélyek gyakran elszabadulnak, és visszaadják a valamikori kalóz kikötőváros hangulatát.

Klíma

Nagyrészt meleg, csapadékos időjárás jellemzi, igazi trópusi paradicsomhoz méltó. A helyi lakosok nem ritkán csupán fürdőruhában, fürdőnadrágban flangálnak az utcákon, egy bármikor megejthető strandolásra felkészülve. Az esőzések általában enyhék, az őszi időszakban erősödnek fel, és zavarja le a természetanya az esőzés nagy részét. A száraz évszak szeptembertől januárig tart, és ekkor jól fog egy őszi kabát.

Mit nem érdemes kihagyni

A Barbadosi parlament – a legismertebb, legfigyelemfelkeltőbb épülete a szigetnek, nagyrészt korall anyagból építve (igencsak egyedi)
Andromeda Botanikus Kert – megszámlálhatatlan egzotikus növény között pihenni órákig egy tökéletes lehetőséget nyújt, hogy az egész napos járkálás, utazás után relaxáljunk..
Vízalatti túra – Bridgetown városa különleges vízalatti szolgáltatást kínál: 17 m-es mélységig merülhetünk apró, turisták számára kialakított tengeralattjáróval. Az utazás cirka 40 percig tart, és figyeljünk oda a foglalásra, mert igencsak keresett és felkapott látványosság.

Közlekedés

Az autóbuszjáratok olcsók, mindössze 2 dollárért utazhatunk, de a tömegszállító struktúra nagyon komplex. A helyiségek, amikhez nincs közvetlen autóbuszjárat, ún. mini moke járatokkal közelíthetők meg (kisebb méretű terepjáró-taxi), de vannak klasszikus taxik is, hozzáférhető áron. Ha autót szeretnénk rendelni privát túráinkra, helyi, rövid időszakú engedélyt kell váltanunk. Itt ügyeljünk, mert Barbados valamikori brit gyarmat révén sok mindent átvett, és az út jobb oldalán kell közlekednünk…

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek