Intsünk búcsút a pattanásoknak: íme egy hatásos gyógynövény tinktúra, amit otthon is elkészíthetsz!

Ha egy kicsit gondolkozunk, nyitottan tekintünk a világra, a természetre, akkor rájöhetünk arra, hogy sok betegségre, kellemetlen tünetre megoldást jelentenek a gyógynövények, így nem kell drága, szintetikus módon előállított gyógyszereket vásárolnunk. Jó hír, hogy egyre több kutató szakember is rájött arra, hogy sokkal egészségesebb, ha a természet patikájából keresünk megoldást panaszainkra.

kakukkfu-tinktura

Sok fiatal, de felnőtt ember életét is megkeserítik a csúnya mitesszerek, pattanások, aknék.

A Leeds-i Metropolitan Egyetemen végzett friss kutatások alapján kijelenthető, hogy a gyógynövényekben rejlő hatóanyagok bármelyik kozmetikai, szépségápolási terméknél jobbak. Ilyen vadon, kertben termő növény a kakukkfű, a körömvirág, vagy az illatos turbolya.

A kakukkfű, a körömvirág és a turbolya köztudottan antibakteriális hatóanyagokat tartalmaznak, így a gyulladt pattanások ellen nagyszerűen bevethetők, mindössze 5 perc leforgása alatt képesek elpusztítani a bacikat. A kakukkfű erősebb baktériumölő, mint például a benzol peroxid nevű vegyület.

Ahhoz, hogy még ütősebb pattanáselleni készítményhez jussunk, ezeket a növényeket alkoholba kell tenni, és ha több napig, akár hetekig érni hagyjuk, nagyszerű természetes csodaszerhez juthatunk hozzá.

Ezt már olvastad? Egy kevésbé ismert gyógynövény, amely segít az allergia elleni küzdelemben

Érdemes kipróbálni a kakukkfüves tinktúrát, amely még az érzékeny bőrt is megkíméli.

A kakukkfű nyáron virágzik, júniustól júliusig. Ekkor gyűjtsünk a növény virágaiból. Elég pár, szárastól leszedett virág, amelyet 38–40 fokos alkoholba kell beletenni. A növénykéket előbb meg kell mosni, majd készítsünk elő egy tiszta befőttesüveget, majd töltsük fel némi alkohollal, és 14 napig érleljük, tegyük napsütötte helyre. Két hét elteltével szűrjük le a levet, és máris következhet a pattanások kiiktatása.

Teát is főzhetünk a kakukkfűből, sokan úgy tartják, hogy ez is segít a pattanások megakadályozásában. Ezt a teát nem szabad fedetlen edényben főzni, mert elpárolognak a hatóanyagai. Egy kanál szárított kakukkfűre öntsünk 2 dl forró vizet, majd az edényt födjük le. Mézzel lehet édesíteni, naponta három alkalommal érdemes inni a teából.

Ezt már olvastad? A gyógynövény, amely az égési sebeket, a pattanásokat, a gyomorfekélyt és az aranyeret is gyógyítja

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top