A híres emberekről mindig az a kép él a fejünkben, hogy jól néznek ki, gazdagok és ebből arra a következtetésre jutunk, hogy boldogok is. Pedig hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy egykor ők is ugyanolyan hétköznapi emberek voltak, mint mi, csak kitartással, rengeteg munkával, és némi szerencsével megváltoztatták az életüket, ami még mindig nem garancia a boldogságra, ugye.

hiresek-nyito

Most lássunk pár inspiráló történetet a hírességek világából, amelyekből sokat tanulhatunk.

Miles Teller: nem tudta fizetni a színésziskolát, mégis sikeres lett

A fiatal színész azóta vált híressé, miután szerepet kapott A Fantasztikus Négyes című filmben. Millernek nem volt pénze, hogy ki tudja fizetni a nagy múltú New York-i Tisch School of Performing Arts színiiskola tandíját, ezért kölcsönhöz folyamodott, hogy folytatni tudja tanulmányait, és le tudjon diplomázni.

Miller áldozatot hozott azért, hogy neki kezdjen színészi karrierje építésének. Áldozathozatal nélkül nincs igazi siker.

oprah-winfrey

Oprah: a legismertebb médiaszemélyiség, aki tudatosan építette fel életét

Oprah szegény családban született, így tudja, hogy mit jelent a nélkülözés. Sőt, míg betöltötte a 9. évét, a családjából 3-an is megerőszakolták, 14 évesen pedig életet adott egy kisfiúnak, aki rövid időn belül meghalt. Végül édesapjához költözött, aki segített neki, hogy egyetemre járjon, így sikerült diplomát szerezni a Tennessee Egyetem marketing szakán.

Ezt már olvastad? Mit tanult Oprah Eckart Eckhart Tolle-től? 7 titok, hogy teljesebb legyen az életünk!

Erejének, kitartásának köszönhetően Oprah neve ma már egy fogalom, és másodpercenként 10 dollárral gyarapodik vagyona. Oprah példája bizonyítja, hogy nem számít a családi háttered, hogy honnan jössz, ha komolyan dolgozol, sikeressé válhatsz.

jkrowlings

J.K. Rowling: 12 kiadó mondott nemet a Harry Potterre

A világ legismertebb varázslótanoncának kitalálója szintén sokat nélkülözött fiatalkorában. Alig pár hónapja kezdett neki a Potter-regény első részének, édesanyja multiplex szklerózisban elhunyt, első házassága gyorsan véget ért, és egyedül kellett kislányáról is gondoskodni. Igen, a világ egyik leggazdagabb írója szociális segélyekből élt a skóciai Edinburgh-ben.

Miután befejezte az első kötetet, a Bölcsek kövét, Rowling megpróbált kiadót keresni, de a kéziratát 12-en is visszautasították, mondván, hogy a könyv “nem eladható” témát dolgoz fel. Azonban végül egy kis kiadó, a Bloomsbury végül 1000 példányba kiadta a világsikerű könyv első kötetét. Akkor az írónő 1500 font honoráriumot kapott. Azóta pedig milliomossá vált, és a Harry Potter-sorozatból világszerte 450 millió példánynál is többet adtak el. Rowling története is bizonyítja, hogy ha valamit igazán szeretünk csinálni, egyszer csak megtaláljuk a sikerhez vezető utat.

Keanu-Reeves

Keanu Reeves: aki a poklok poklát járta meg

A mosoly mögött tragédiák sorát élte át a híres filmszínész, ugyanis Keanu Reeves még csak 3 éves volt, mikor édesapja úgy döntött, hogy elhagyja a családot. Ezután le kellett győznie a diszlexiát, négyszer váltott iskolát, és nem is fejezte be tanulmányait, csak később, már felnőtt korábban diplomázott le. Mikor 23 éves volt, a legjobb barátja, River Phoenix drog túladagolásban meghalt.

1998-ben megismerkedett Jennifer Syme-el, akibe a színész bele szeretett, egy évre rá Jennifer kisbabát várt, de kislányuk 8 hónaposan halva született. Keanu és Jennifer nem bírták feldolgozni a tragédiát, így szakítottak. Másfél év múlva Jennifer autóbalesetben életét vesztette. És ha ez nem lett volna még elég, a színész lánytestvérénél az orvosok leukémiát állapítottak meg. Reeves mégis talpra állt, az élet pozitív oldalát nézi, nagyon sok rászorulón segít, egyszerű, visszafogott életét él. Ha ő mindezt kibírta, mi is találunk megoldást a problémáinkra.

Ezt már olvastad? Keanu Reeves szomorú története – Ő Hollywood egyik legszerényebb színésze!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.