KuriózumIngress - a titokzatos fejlesztés, amivel átvehetjük az uralmat a Földön

Ingress – a titokzatos fejlesztés, amivel átvehetjük az uralmat a Földön

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az utóbbi hetekben többször is láthattuk a világhálón, hogy a Google vállalat egy titokzatos fejlesztését szándékszik bemutatni. A pletykák beigazolódtak: Ingress névre keresztelték az új fejlesztésű játékot, amely egy alternatív valóságban (alternate reality, AR) játszódik.

Egy olyan projektről van szó, amit bármilyen Android rendszerű telefonra telepíthetünk, és a valós világban utazhatunk vele, összekapcsolódva a soft nyújtotta alternatív valósággal.

Az Ingress célja, hogy az embereket, vagyis a felhasználókat, pontosabban a játékosokat kicsalja a lakásból, és sétára vagy tekergésre motiválja. Ahhoz pedig, hogy játékban maradjunk, XM pontokat kell gyűjtenünk, amire csakis séta közben, azaz bizonyos objektumokat érintve, zsákolhatunk. Itt gondoljunk olyan “spot”-okra, mint egy múzeum, egy tér, park, könyvtár, vagy hasonlók.

“A koncepció részben hasonlatos a World of Warcraft játékkal, ahol mindenki egyetlen óriás játékbolygón játszik, annak különböző szegmenseibe”, magyarázta John Hanke, a projekt vezetője. Az játék a világhálón is elérhető, így előre készíthetünk tervet, hogy milyen pontokat gyűjtünk ma be, mennyi idő alatt, és mennyivel leszünk így gazdagabbak.

Rekordot is tart ezzel a Google: ez az eddigi legnagyobb térképen játszott zsuka, amit valaha is programoztak. A vállalat számos művészt, tudóst és játék forgatókönyvírót szerződtetett a projekthez, akik a játék konstans élvezetéért felelősek, és ahogy megszokhattuk, a Google nem aprózza el a fejlesztéseit.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek