OtthonÍgy töltheted fel otthonodat pozitív energiákkal 6 lépésben!

Így töltheted fel otthonodat pozitív energiákkal 6 lépésben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az otthonod egyben a kis szentélyed is kellene legyen, ahol végre elbújva a világ elől lazíthatsz és önmagadra találhatsz. Ezért is olyan fontos, hogy otthonod rendelkezzen azokkal a pozitív és inspiráló energiákkal, amik ezt a megnyugtató állapotot megteremtik, viszont ez nem mindig megy zökkenőmentesen.

Így töltheted fel otthonodat pozitív energiákkal 6 lépésben!
Fotó: Pixabay.com

Van, akiknél a zajos szomszédok, szobatársak, vagy másoknál a lakás felszereltsége okoz fejtörést, ezért lássuk, hogyan is tisztíthatjuk meg otthonunkat a rossz energiáktól és tölthetjük meg vidámsággal és jóval.

1. Vessünk véget a felfordulásnak

A tiszta terek elindítják a pozitív energiaáramlást, ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy eltüntessük a felfordulást. A szanaszét hagyott cuccok könnyen lelombozhatnak és ráadásul a negatív energiákat is vonzzák, úgyhogy tegyünk rendet, tisztítsuk ki a szobákat. Amikre már nincs szükségünk, azoknak intsünk búcsút, mert a sok összegyűjtögetett kacat semmire sem jó.

2. Világosság és friss levegő

A félhomály és az állott levegő rányomja a bélyegét a közérzetünkre, és a rezgéseket is lelassítja, amitől lomhák és kedvtelenek leszünk. A nap folyamán többször nyissunk ablakot, és húzzuk el a függönyöket, hadd áramoljon be a szobába a fény és a friss levegő. Nemcsak hangulatunkra lesz jó hatással, de az egészségünkre is, mert az elhasznált, szennyezett levegő kicserélődik. A levegő tisztítására másik kitűnő megoldás a szobanövények.

3. Fehér zsálya

A fehér zsályát már évszázadok óta használják energiatisztítások alkalmával. Jó hatással van az idegekre, és egy-egy hevesebb vita fennmaradt energiáit is eloszlatja. Egyszerűen csak égessünk el egy kis mennyiséget, és a füsttel járjuk be az otthonunk tereit.

Így töltheted fel otthonodat pozitív energiákkal 6 lépésben!
Fotó: Pixabay.com

4. Hangtálak és csengők

A hangoknak gyógyerejük van, segítenek harmóniába kerülni az otthonunk vibrációival. A hangtálak különböző frekvenciájú hangjai különböző csakrákra hatnak, amit ha közben meditációs gyakorlatokkal keverünk csökkenthetjük a stresszt és a bennünk lévő feszültséget. Otthonunkból is segítenek eltávolítani a nemkívánatos energiákat.

5. Kristályok

A kristályok könnyedén magukba szívják a jó energiákat, amit majd később képesek leadni is, íme néhány közülük:

Tiszta kvarc: megerősíti a pozitív energiákat, csökkenti a félelem érzését, enyhíti a stressz, a feszültséget. Elhelyezheted a konyhában, tanulóban, nappaliban, azaz akárhol, ahogy úgy érzed, felfrissülésre van szükség.

Róza kvarc: segít megteremteni a harmóniát, és az otthonban élő bizalmat. Tökéletes olyan párok, vagy családok számára, akik el szeretnék mélyíteni a kapcsolataikat. Az romantika megteremtéséhez használjunk két kristályt.

Ametiszt: segíti a spirituális fejlődést, közelebb hoz a magasabb énedhez. Feloldja az energiablokkokat, kreativitást és jó érzést hoz. Elhelyezheted a dolgozó szobádban vagy azon a területen, ahol meditálni szoktál.

Jade: a családi harmóniát és a tudatosságot erősíti. Energetizáló hatású, és jó szerencsét hoz. Helyezd a bejárati ajtó környékére.

Tigrisszeme: védelmezi a házadat a nemkívánatos látogatóktól. Megerősíti az egyensúlyt és motivál céljaid elérésében. Olyan helyiségben helyezd el, ahol szükséged van az energiára.

6. Illóolajok és füstölők

A fenyőtömjén, jázmin vagy szantálfa is nagyszerű választás, ha meg szeretnénk szabadulni a negatív energiáktól. A citrus illóolajok, mint a citrom és narancs boldogságot hoznak, míg a virágillatok, akárcsak a jázmin, vagy a levendula nyugtatólag hatnak. A gyógynövények és a fás illatok (pl.: rozmaring, pacsuli) elűzik a negatív légkört. Ezeket a lakásod „szívében” használd, majd innen továbbárad a pozitivitás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek