KuriózumÍgy tanítsd a gyereket rajzolni: 10 nagyszerű példa 9 szakaszra osztva

Így tanítsd a gyereket rajzolni: 10 nagyszerű példa 9 szakaszra osztva

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha sok időt töltesz otthon a gyerekekkel, akkor a legváltozatosabb és legszórakoztatóbb tevékenységek egész arzenálját kell előhúznod a tarsolyodból. A rajzolás is egyike lehet ezeknek.

Minden gyerek szeret rajzolni, azonban nem mindegyiküknek sikerül. Szerencsére azonban, találtunk egy nagyszerű módszert, amivel megtaníthatod a gyerekeknek a rajzolás művészetét.

Szakaszokra osztott rajzolás – egy rendkívül egyszerű módszer, lenyűgöző eredményekkel. Bárki képes lehet rá, ha követi a megadott lépéseket.

1. Ez a vitorlás hajó, amihez mindössze néhány egyszerű geometriai formát kell rajzolni, a tenger szerelmeseinek új kedvence lehet.

2. Keress egy jó ceruzát és egy radírt. Egy egyszerű körből kiindulva, mókás bálnát is lehet rajzolni. Figyelj arra is, hogy egyes szakaszokban törölni kell bizonyos vonalakat.

3. Megtörténhet, hogy a kisfiad arra kér, rajzoljatok mozdonyt. Erre az első reakciód valami ilyesmi lehet: „Túl bonyolult!”. De ha megnézed a rajzot, rájössz, hogy ennél egyszerűbb már nem is lehetne.

4. Mostantól a gyerekek kedvenc desszertje, a fagyi sem jelenthet akadályt.

5. Úgy gondolod, hogy nem tudsz lovacskát rajzolni? Dehogynem! Próbáld ki ezzel a módszerrel, és a gyerek is megtanulja majd tőled.

6. Gondoltad volna valaha, hogy ilyen egyszerű nyulat rajzolni?

7. Ugyancsak 9 egyszerű lépésben rajzolhatsz hangyát is. Ez a módszer ugyanakkor arra is nagyon jó, hogy hosszútávon fejlessze a gyerek rajzkészségét. Később, ha az alapok már megvannak, mást is fog tudni rajzolni, anélkül, hogy előtte lenne a példa.

8. Mostantól, ha a gyerek arra kér, hogy rajzolj neki valamit, nem kell túl sokat gondolkodnod. Itt van például ez a helyes víziló.

9. Ezt a mintát követve pedig a kedvenc háziállatotokat is lerajzolhatjátok.

10. A szakaszokra osztott rajzolás rendkívül jó gyakorlat. A gyerek fizikai és intellektuális fejlődését egyaránt elősegíti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek