LélektárÍgy találd meg lelked mélyén a rég elveszettnek hitt bátorságot - Tizenharmadik...

Így találd meg lelked mélyén a rég elveszettnek hitt bátorságot – Tizenharmadik adventi lelkigyakorlat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kedves olvasó, mai lelkigyakorlatunkban elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amely során magunk mögött tudhatunk olyan negatív érzelmi gondolati és energetikai mintákat, mint a szégyen, bűntudat, harag, gyász-veszteség, félelem, sóvárgás stb. amelyek a lélek számára terhek voltak és lebilincselték.

csiga-batorsag

Ha végigcsináltad az elmúlt 12 nap gyakorlatait és szembenéztél lelki árnyoldaladdal az már önmagában bátorság. Igen, mert a legnagyobb bátorság az, amikor öszintén szembenézünk önmagunkkal. Minden változás itt kezdődik.

A hős egy olyan ember, aki önként besétál az ismeretlenbe.
Tom Hanks

Tehát ha változtatni akarsz életeden, akkor gyűjtsd össze azt a maroknyi bátorságot, amely által belekukkantasz a lelked, gondolataid és érzéseid legmélyébe. Ne félj hogy mit találsz ott, légy ítéletmentes és szelíd önmagadhoz. Ha nem tudod hogy kezdj neki akkor kattints ide, mert az eddigi lelkigyakorlatok segítenek ebben:

A bátorság tulajdonképpen egy elhatározás, egy döntés, mintsem egy érzés. Aztán egyfajta erő társul hozzá, amely sokszor olyan energiatartalékokat mozgosít, amelyekről soha nem is gondoltuk hogy birtokunkban van.

Álmainkhoz is bátorság kell. Bátorság nagyot álmodni és nekivágni az ismeretlennek. A konfortzóna közönye sosem hoz változást.

A bátorság azt jelenti, hogy eljön egy pillanat, amikor minden rajtad múlik, minden, az élet is, és a halál is, minden, és tudod, hogy minden rajtad múlik, és elbírod ennek a tudásnak a felelősségét és súlyát, és vállalod a sorsod, és azt teszed, amit tenned kell. És ne gondold, hogy nem félhetsz közben. Mert az, hogy félsz, az nem jelenti, hogy gyáva vagy. Mert a félelem az alap, abból következik, hogy tudod, hogy mivel nézel szembe. Ha le tudod győzni a döntő pillanatban, az a bátorság.
Dragomán György

Kedves olvasó, mai gyakorlatunk során csendesedj el és keresd szíved-lelked mélyén a bátorság forrását. Hozd meg azt a döntést, amely ahhoz szükséges hogy életed változhasson. Sokszor elegendő egy csöppnyi bátorság ahhoz, apró alig érzékelhető változások elkezdődjenek az életedben. Engedd meg magadnak ezt és tudatosítsd hogy minden egyes lépessel közelebb kerülsz ezáltal ahhou hogy életetdet teljesebbé és kiegyensúlyozottabbá tedd.

Kapcsolódó bejegyzéseink:

Ahol a félelem véget ér, ott kezdődik az élet

Engedd el a félelmet az életedből – Hatodik adventi lelkigyakorlat

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek